Події в Україні та світі 2017

06січняП'ятниця
06.01. Росія заявила, що почала скорочення своїх збройних сил в Сирії відповідно до умов крихкої угоди про припинення вогню між групами опозиції і сирійським урядом.
reuters.com
06.01. Євросоюз в 2015 році втратив 17,6 мільярдів євро через введення санкцій проти Росії після того, як вона окупувала Крим і частину Донбасу.
zn.ua
06.01. Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що розробляти план того, як припинити війну на Донбасі потрібно спільно в Росією на підставі загальнолюдських принципів.
censor.net
05січняЧетвер
05.01. У молдавському місті Бендери завершилася перша за вісім років зустріч президента Молдови Ігоря Додона з главою Придністров'я Вадимом Красносельський.
vedomosti.ru
05.01. Мартін Шульц, прощальне інтерв'ю: ЄС не вдалося рухатися далі після катастрофічного голосування Brexit і він ослаблений через нездатність національних лідерів просувати Європейське бачення вдома.
theguardian.com
05.01. Повага до України життєво важлива для стабільного миру. Компроміси на умовах Росії є неправильною політикою для миру в Україні.
The Wall Street Journal
04січняСереда
04.01. Голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц переконаний, що СММ ОБСЄ і надалі виконуватиме свої функції у рамках діючого мандата, розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу й контролюватиме насамперед припинення бойових дій.
interfax.com.ua
04.01. Фінляндія стала першою країною в Європі, яка почне платити своїм безробітним громадянам безумовну щомісячну суму, в якості соціального експерименту.
theguardian.com
04.01. Кандидат в Президенти Франсуа Фійон зачіпає консервативних виборців новою мотивацією на грунті християнської спадщини, зачіпаючи соціальні проблеми, такі як протистояння одностатевих шлюбів і зростання націоналізму після терористичних атак ісламістів.
The Wall Street Journal
03січняВівторок
03.01. В Україні вироблятиметься американська автоматична гвинтівка М-16.
news.liga.net
03.01. Поліція допитала прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в його офіційній резиденції в Єрусалимі за підозрою в отриманні подарунків від бізнесменів, що суперечить його ролі державного службовця. Допит тривав три години.
reuters.com
03.01. 90 тисяч християн було вбито в 2016 році на релігійному підґрунті, повідомив відомий італійський соціолог, професор Папського Салезіанського університету (Італія) Массімо Інтровіньє.
religions.unian.net
03.01. Закон про мораторій на експорт деревинних порід сосни в необробленому вигляді до 1 січня 2027 року набув чинності з 1 січня.
bbc.com
02січняПонеділок
02.01. У Римі в будівлі, яка належить Ватикану відкрили ресторан швидкого харчування мережі McDonald's.
unian.net
02.01. Міністр закордонних справ України Павел Клімкін та діючий голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц здійснять робочий візит в Донецьку область 3-4 січня 2017.
interfax
02.01. Переговори, спрямовані на формування уряду в Ісландії відродили давню ідею референдуму про членство в ЄС.
politico.eu
02.01. Китай обговорює жорсткі заходи проти руху Тайваню до незалежності.
golos-ameriki.ru
01січняНеділя
01.01. Доходи місцевих бюджетів в 2017 році зростуть на 25%, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
zn.ua
01.01. Мальта перебрала на себе головування в ЄС.
radiopolsha.pl
01.01. Турецька влада почала масові переслідування після того, як невідомий озброєний чоловік відкрив вогонь в престижному нічному клубі в Стамбулі.
Deutsche Welle
01.01. Португалець Антоніу Гутерріш 1 січня 2017 року розпочинає роботу на посаді дев'ятого генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй.
censor.net.ua