Події в Україні та світі 2017

18січняСереда
18.01. З 18 по 25 січня у всьому світі будуть проходити заходи з нагоди Тижня молитов за єдність християн.
radiopolsha
18.01. У Страсбургу Мартін Шульц офіційно передав повноваження голови Європейського парламенту Антоніо Таяні.
euronews.com
18.01. Рефат Чубаров закликав президента України Петра Порошенка терміново скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом Криму.
interfax
18.01. За різними даними в Туреччині проживає близько 7 млн кримських татар, що є важливим містком для налагодження українсько-турецьких відносин.
ukrinform
17січняВівторок
17.01. Безліч нових законів по боротьбі з тероризмом по всій Європі дискримінують мусульман і біженців, сіючи страх і відчуження, йдеться в доповіді Amnesty International.
Reuters
17.01. В Криму підготували проект резолюції про порушення прав людини на півострові до 2014 року, коли він був частиною України.
kommersant
17.01. Збройні Сили України отримають 200 тисяч євро матеріально-технічної допомоги від Португалії, - Міністр оборони України.
expres
17.01. Соціальна мережа Facebook буде боротися з хибними новинами в німецькому сегменті, залучаючи для цього експертів.
Deutsche Welle
16січняПонеділок
16.01. Україна подала позов до Міжнародного суду ООН щоб притягнути Росію до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.
pravda.com
16.01. Станом на 16 січня 2017 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 650 410 переселенців або 1 329 425 сімей з Донбасу і Криму.
Міністерство соціальної політики України
16.01. ЄС разом з ООН організують в Брюсселі навесні конференцію щодо майбутнього Сирії.
interfax
15січняНеділя
15.01. Для виплат пенсій на окупованій частині Донбасу щорічно потрібно 30 млрд гривень, - міністр соціальної політики України Андрій Рева.
censor.net
15.01. Президент Сербії заявив, що готовий ввести війська у Косово для "захисту сербів".
eurointegration.com
15.01. У МЗС Ізраїлю піддали близькосхідний саміт у Парижі критиці та заявили, що він віддалив перспективу миру, тоді як Організація визволення Палестини привітала заклик міжнародної спільноти до подолання конфлікту на Близькому Сході за принципом "двох держав".
Deutsche Welle
14січняСубота
14.01. Палестинський президент офіційно відкриває посольство у Ватикані. Зустріч президента Палестини Махмуда Аббаса і Франциска буде перед міжнародною конференцією, де планується обговорити ізраїльсько-палестинський конфлікт.
trtworld.com
14.01. Туреччина і Росія вирішили запросити Сполучені Штати на мирні переговори щодо Сирії які пройдуть в цьому місяці в столиці Казахстану Астані, заявив міністр закордонних справ Туреччини.
reuters.com
14.01. Обраний президент Дональд Трамп не надсилатиме свого представника на щорічні збори світової економічної еліти на наступному тижні в Давосі, що проходитимуть всього за кілька днів до його інавгурації.
bloomberg.com
13січняП'ятниця
13.01. Великі національні збори (парламент) Туреччини схвалив ряд поправок до Конституції, в тому числі перехід до президентської форми правління.
rbc.ua
13.01. Група противників асоціації з Україною подала в суд на голландський уряд. ... Рух "Форум за демократію" прагне щоб судді зупинили спроби уряду щодо ратифікації Угоди з Україною.
DutchNews.nl
13.01. Туреччина збереже за собою статус країни-гаранта, і турецькі війська не будуть виведені з північної частини Кіпру.
Агентство Анадолу