Події в Україні та світі 2017

12січняЧетвер
12.01. Австрія в ОБСЄ буде просувати розширення місії в Донбасі. Новий глава місії ОБСЄ заявив, що немає військового вирішення конфлікту в Донбасі.
news.liga.net
12.01. Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ проголосував за безвізовий режим для громадян Грузії.
zn.ua/POLITICS
12.01. До переговорів президентів Кіпру і невизнаної Турецької республіки Північного Кіпру приєдналися глави МЗС Великобританії, Греції та Туреччини.
Deutsche Welle
11січняСереда
11.01. Барак Обама закликав всіх американців об'єднатися, щоб захистити демократію нації, яка як він сказав, знаходиться під загрозою з боку зовнішніх сил, а також від напруженості всередині.
The Wall Street Journal
11.01. В Україні розпочав роботу Єдиний реєстр боржників, стосовно яких відкрито виконавчі провадження.
glavcom
10січняВівторок
10.01. Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям звернулося до донорів із закликом виділити 813 мільйонів доларів екстреної допомоги.
un.org
10.01. Папа Римський Франциск: «самі імігранти не повинні забувати про обов'язки поважати права, культуру і традицію країн, куди вони прибули».
radiopolsha.pl
10.01. Ризик внутрішніх і зовнішніх конфліктів зросте в найближчі п'ять років до рівнів, небачених з часів «холодної війни», - по мірі того, як зростання світової економіки сповільнюється, післявоєнний порядок змінюється, а антиглобалізаційні настрої живлять націоналізм. Доповідь американської розвідки.
voanews.com
09січняПонеділок
09.01. Організація об’єднаних націй змінила статус Естонії, Латвії і Литви з держав Східної Європи на країни Північної Європи.
glavcom
09.01. Відомий британський соціолог Зигмунт Бауман помер у Великобританії на 92-му році життя.
riafan.ru
09.01. Лідери двох сторін етнічно розділеного Кіпру почали нові об'єднувальні переговори в понеділок, посланник ООН сказав, що угода щодо вирішення одного з найбільш стійких конфліктів в Європі була в межах досяжності.
reuters
08січняНеділя
08.01. Адміністрація президента України найняла лобістів у США.
zn.ua
08.01. В столиці Китаю створять спеціальний поліцейський підрозділ з охорони навколишнього середовища.
rns.online
08.01. Децентралізація залишається пріоритетом уряду і буде тільки набирати обертів, - Гройсман.
censor.net
08.01. Обраний президент США Дональд Трамп визнав висновок розвідувальної служби США, що Росія залучена до кібер-атак, що вплинули на президентські вибори в США, і може вжити заходів у відповідь, завив майбутній глава адміністрації Дональда Трампа.
Reuters
07січняСубота
07.01. Діяльністю президента України Петра Порошенка зовсім незадоволені 56% опитаних українців і швидше незадоволені 26% і тільки 13% швидше задоволені і 3% повністю задоволені його політикою. Опитування соціологічної групи "Рейтинг".
interfax.com
07.01. Через три роки після революції гідності, українська економіка стабілізувалася і готова до зростання.
atlanticcouncil.org
07.01. Ізраїль у 2017 році зменшить свій щорічний внесок в ООН на 6 млн доларів. Така відповідь влади країни на резолюцію Радбезу, яка засуджує будівництво поселень на палестинських землях.
Deutsche Welle