Події в Україні та світі 2017

24січняВівторок
24.01. Верховний суд не дозволив Мей починати Brexit без голосування в парламенті.
Reuters
24.01. Голландський прем'єр-міністр Марк Рютте, опублікував відкритий лист до громадян країни напередодні виборів в березні, в якому говорить, що той, хто не може дотримуватися звичаїв (цінностей) країни мають її залишити.
the guardian
24.01. Агентство ООН у справах біженців вітає План заходів щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, який було затверджено Кабінетом Міністрів України ... Агентство, зокрема, позитивно оцінює той факт, що План розпочинається завданням із врегулювання процедур перетину лінії розмежування.
unhcr.org.ua
23січняПонеділок
23.01. Нова адміністрація США повинна повністю розуміти важливість політики «одного Китаю» і оцінити, що питання про Тайвань є дуже чутливим для уряду в Пекіні, заявив Китай в понеділок.
Reuters
23.01. Уряд України в 2017 році змінює модель розвитку економіки і закладає в її основу зростання інвестиційного попиту і збільшення обсягів експорту.
УНИАН
23.01. Екс-прем'єр-міністр Франції і один з кандидатів в президенти Франції Франсуа Фійон заявив, що Україна і Грузія не призначені для вступу в ЄС і НАТО.
Українські Новини
22січняНеділя
22.01. Президент України Петро Порошенко заявив, що до вирішення питання безпеки щодо врегулювання ситуації на Донбасі зміни до Конституції вноситися не будуть.
interfax.com
22.01. Естонія під час свого головування в Європейському союзі зробить все залежне від неї для мирного вирішення конфлікту на сході України, повідомив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас.
Интерфакс-Украина
22.01. Президент Дональд Трамп прийме британського прем'єра Терезу Мей в Білому домі в п'ятницю, це його перша зустріч з іноземним лідером після вступу на посаду, заявив Білий дім.
The Wall Street Journal
22.01. Росія повинна розпрощатися з ілюзіями про швидке скасування західних санкцій, сказав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
reuters.com
21січняСубота
21.01. Верховна Рада знову займається рішенням "мовного питання". Тільки за цей місяць в парламенті було зареєстровано три законопроекти, що регулюють використання української мови як державної.
РБК-Україна
21.01. У Вашингтоні сотні тисяч вийшли на "Марш жінок" проти Трампа. ... В знак солідарності з маршем в Вашингтоні акції протесту проходять в сотнях міст, в тому числі в Сіднеї, Лондоні, Парижі та Барселоні.
bbc.com
21.01. США матимуть статус спостерігача на майбутніх переговорах щодо Сирії в Астані.
Deutsche Welle
20січняП'ятниця
20.01. Віце-прем'єр-міністр Туреччини Мехмед Шимшек заявив, що Анкара більше не може наполягати на вирішенні конфлікту в Сирії без участі президента Башара аль-Асада
nv.ua
20.01. Україна сподівається на одержання ще 8 траншів кредиту за програмою EFF Міжнародного валютного фонду в обсязі 9,9 млрд доларів до кінця 2018 року.
epravda.com.ua
20.01. Дональд Трамп офіційно зайняв посаду президента США.
Deutsche Welle
19січняЧетвер
19.01. Білорусь вирішила будувати центри тимчасового розміщення незаконних мігрантів. ЄС виділив на реалізацію проекту 7 млн євро.
Deutsche Welle
19.01. Рютте і Шульц влаштували перепалку про майбутнє ЄС. Шульц намагався переконати Рютте, що ЄС повинен рухатися до більш тісної інтеграції. Рютте переконаний, що подальша ще тісніша інтеграція Євросоюзу не можлива.
zn.ua/WORLD
19.01. Міжнародний Комітет Червоного Хреста у 2017 році планує мобілізувати понад 60 мільйонів доларів на цілі гуманітарної діяльності в Україні.
pravda.com