Події в Україні та світі 2017

20лютогоПонеділок
20.02. ООН відправила жителям тимчасово окупованих територій Донбасу понад 130 тонн гуманітарної допомоги.
health.unian.net
20.02. Аваков: Блокада перетворилася на суперпіар для окремих політичних кар'єр.
interfax.com.ua
20.02. Розчарування, недовіра, песимізм. Ці три слова відображають настрої українців у третю річницю подій на українському Майдані, відзначають соціологи, за результатами численних соцопитувань.
Deutsche Welle
19лютогоНеділя
19.02. Німеччина, Франція, Росія і Україна домовилися в суботу використовувати свій вплив для реалізації угоди про припинення вогню і виведення важкої зброї з понеділка на сході України.
Reuters
19.02. ОБСЄ: в Донбасі може бути створено до 20 зон безпеки. За словами генсека організації Ламберто Занньєра, це буде вимагати збільшення чисельності Спеціальної моніторингової місії на Україні до гранично дозволеної мандатом.
ТАСС
19.02. Посадовці Організації Об'єднаних Націй кажуть, що 1 мільйон дітей терміново потребують гуманітарної допомоги в східній частині України, і що за рік це число майже подвоїлося.
washingtonpost.com
18лютогоСубота
18.02. Близько двох тисяч білорусів, незадоволених податком на непрацюючих громадян, вийшли в п'ятницю на найбільшу за останні роки акцію протесту в центрі Мінська.
ru.reuters.com
18.02. Росія офіційно визнала документи жителів Донбасу.
interfax.ru
18.02. Міністри закордонних справ країн нормандської четвірки закликають припинити блокаду залізничних та інших шляхів на Донбасі.
tyzhden.ua
18.02. Могеріні закликала концентрувати увагу на ситуації на Донбасі, а не на санкціях проти РФ.
УНИАН
17лютогоП'ятниця
17.02. Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфґанґ Ішинґер (Wolfgang Ischinger) висловився за приєднання Сполучених Штатів Америки до так званого "нормандського формату" переговорів щодо розв'язання збройного конфлікту на Сході України.
Deutsche Welle
17.02. Управління ООН з прав людини оголосило початок збору коштів в розмірі 253 млн. доларів США - наймасштабніший заклик на сьогоднішній день.
ohchr.org
17.02. У державному бюджеті (України) на 2017 рік не передбачені кошти на відшкодування збитків за зруйноване або пошкоджене житло під час проведення антитерористичної операції.
glavcom.ua
17.02. Європарламент підтримав резолюцію про посилення централізації Європейського союзу, створення посади міністра фінансів ЄС і спільної європейської армії.
interfax.ru
16лютогоЧетвер
16.02. Європейський парламент висловився за прийняття договору про вільну торгівлю CETA між Європейським союзом і Канадою.
radiopolsha
16.02. Ватикан виділить для потреб мешканців Авдіївки 200 тисяч євро, які були зібрані в рамках акції "Папа для України".
pravda.com.ua
16.02. Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі попросить Моніторингову місію ООН з прав людини стати посередником в обміні полоненими.
rbc.ua
16.02. Європейський союз мовлення попередив Українського суспільного мовника UA: PBC про необхідність «дотримуватися графіка» після того, як 21 член підготовчого комітету Євробачення з цієї компанії минулого тижня несподівано подав у відставку.
theguardian
16.02. У Європейському союзі закликали терміново припинити блокаду залізничного сполучення на Донбасі, адже вона може призвести до енергетичної кризи в Україні.
tyzhden.ua
15лютогоСереда
15.02. Українські видавці гнівно відреагували на заборону їхнього уряду на ввезення книг з Росії, стверджуючи, що це створить чорний ринок і зашкодить вітчизняній галузі.
theguardian
15.02. В Україні нараховується від 800 тисяч до мільйона внутрішніх переселенців - ООН.
УНИАН
15.02. Європейський парламент схвалив механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн.
rbc.ua
15.02. Президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що очікує що Росія поверне Крим Україні і зменшення масштабів насильства в Україні, заявив офіційний представник Білого дому Шон Спайсер.
Reuters