Події в Україні та світі 2017

24грудняНеділя
24.12. 21 грудня 2017 року Рада ЄС продовжила економічні санкції проти конкретних секторів російської економіки до 31 липня 2018 року.
consilium.europa.eu
24.12. Ізраїль офіційно повідомив Генерального секретаря Організації з питань освіти, науки та культури під егідою ООН (ЮНЕСКО) щодо виходу з лав організації після різдвяних канікул.
Агентство Анадолу
24.12. У Дитячому фонді ООН відзначають, що життя багатьох дітей на сході України висить на волосині через те, що вони не знають про мінну небезпеку.
un.org
22грудняП'ятниця
 
20грудняСереда
20.12. Європейський союз підняв ставки до найвищого рівня проти Польщі в зв'язку з судовими перестановками, які Брюссель називає недемократичними, заклавши основу для безпрецедентного покарання після декількох місяців нападок.
wsj.com
20.12. ЄС не визнаватиме розлучення, оформлені лише шаріатським судом.
bbc.com
20.12. Верховна Рада України відклала розгляд проекту закону "Про особливості політики щодо забезпечення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей" на другу половину січня.
dw.com
19грудняВівторок
19.12. Європейська бізнес-асоціація фіксує перше за останні роки падіння індексу інвестиційної привабливості України.
epravda.com.ua
19.12. У 2018 році Україна запровадить для іноземців електронні візи.
day.kyiv.ua
19.12. Місія ОБСЄ за тиждень зафіксувала майже 16 тис. порушень режиму тиші на Донбасі.
РБК-Украина
19.12. Twitter блокуватиме акаунти, які розпалюють ворожнечу.
ВВС
18грудняПонеділок
18.12. Україна наступного року має призначити цивільного міністра оборони, ухвалити концепцію реформування Служби безпеки та закон про національну безпеку.
Укрінформ
18.12. Росія вийде зі Спільного центру щодо контролю і координації (СЦКК) в Донбасі, в який входить разом з Україною. СЦКК існує з 2014 року. Його мета - сприяння реалізації Мінських угод.
radiopolsha.pl
17грудняНеділя
17.12. В Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) привітали створення «Коаліції біженців в Європі». До її складу увійшли політики, представники неурядових організацій та групи біженців, які знайшли притулок в різних європейських країнах.
ООН
17.12. Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина хоче відкрити посольство у Східному Єрусалимі за рішенням Організації ісламського співробітництва про визнання Східного Єрусалима столицею палестинської держави.
hurriyetdailynews.com
17.12. Папа Франциск планує присвятити своє майбутнє щорічне послання "підробленим новинам", католицькі ЗМІ заявили, що журналісти виконують місію, яка є однією з найбільш "основних" для демократичних суспільств.
theguardian.com