Події в Україні та світі 2017

12жовтняЧетвер
12.10. Рішення ПАРЄ досить жорстко засуджує ухвалення Верховною радою закону "Про освіту", в якому змінено статтю 7 (про мову освіти) без консультацій з представниками національних меншин.
zn.ua
12.10. Переможниця Євробачення 2016 українська співачка Джамала стала Послом доброї волі Міжнародної організації з міграції (МОМ).
ООН
12.10. Швеція і Данія на першому місці в ЄС з точки зору гендерної рівності в суспільстві, в той час як Греція і Угорщина займають останнє місце.
euobserver.com
11жовтняСереда
11.10. Голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон та інші керівники автономії підписали документ про проголошення незалежності регіону від центральної влади Іспанії, проте в дію він поки не вступає.
strana.ua
11.10. Близько 70 000 сирійців та іракців хочуть в'їхати до Німеччини до своїх родичів-біженців.
Deutsche Welle
11.10. Стокгольмський арбітраж завершив 10 жовтня слухання у справі "Нафтогазу" та "Газпрому".
ТАСС
10жовтняВівторок
10.10. Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) вирішила провести термінові дебати щодо українського закону "Про освіту" 12 жовтня.
Українські Новини
10.10. Нобелівську премію з економіки отримав американець Річард Талер за внесок у вивченні поведінкової економіки, повідомив Нобелівський комітет.
bbc.com
10.10. Туреччина продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, заявив в ході візиту до Києва в понеділок турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.
trtworld.com
10.10. В Україні в 2020 році вперше пройде Парламентська Асамблея Північноатлантичного Альянсу.
segodnya.ua
08жовтняНеділя
 
06жовтняП'ятниця
06.10. Понад 100 експертів ООН та інших міжнародних організацій рекомендували державам укріпити контроль за діяльністю традиційних цілителів і заборонити рекламу чаклунів, в тому числі в газетах.
ООН
06.10. Нобелівську премію миру отримав Міжнародний рух з заборони ядерної зброї (ICAN) за «роботу з притягнення уваги до катастрофічних гуманітарних наслідків від використання ядерної зброї».
novayagazeta.ru
06.10. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували незначне зростання кількості порушень режиму припинення вогню на сході України.
pravda.com.ua
04жовтняСереда
04.10. Лідер Каталонії Карлес Пучдемон заявив в інтерв'ю, що незалежність цього регіону від Іспанії буде проголошено в односторонньому порядку протягом найближчих днів.
Би-би-си
04.10. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий підтримати приватизацію в Україні як за допомогою програм технічної та фінансової допомоги, так і за допомогою входження в капітал держкомпанії в якості міноритарного акціонера для її подальшого продажу стратегічному інвесторові.
segodnya.ua