Події в Україні та світі 2017

09листопадаЧетвер
09.11. Переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі зайшли в глухий кут. Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер на Варшавському безпековому форумі.
radiopolsha
09.11. Варшава готова прийняти українську делегацію, аби прояснити стан польсько-українських відносин, повідомляє польська преса.
ВВС
09.11. За последнее столетие православное население во всем мире более чем удвоилось и составляет около 260 миллионов человек. Только в России оно превысило 100 миллионов, резко возродившись после падения Советского Союза.
Pew Research Center
08листопадаСереда
08.11. В ООН стурбовані загостренням бойових дій у Донбасі поблизу об'єктів інфраструктури водопостачання, світла і газу, що може істотно погіршити умови життя "мільйонів українців".
ВВС
08.11. За три останні роки на мінах на Донбасі підірвалися понад тисячу військовослужбовців та цивільних осіб. Точних карт мінувань та закону протимінної діяльності в Україні немає.
Deutsche Welle
07листопадаВівторок
07.11. Україна долучилася до Батумської ініціативи щодо зеленої економіки.
РБК-Україна
07.11. Польща бажає, щоб Facebook підпорядковувався польському законодавству і не мав можливості самостійно блокувати акаунти і пости польських користувачів.
radiopolsha
07.11. ЄС вичерпає свою долю глобального вуглецевого бюджету протягом дев'яти років і поставить під загрозу досягнення мети Паризької угоди в два градуси, якщо викиди від викопного палива продовжаться в їх нинішніх темпах.
euractiv
06листопадаПонеділок
06.11. У новому дослідженні, що вивчає практичні, юридичні та технічні аспекти подальшого розширення ЄС, дійшли висновку, що тільки одна країна, колишня Югославська Республіка Македонія, може відповідати критеріям для приєднання до блоку до 2023 року.
euractiv.com
06.11. 23-тя Конференція ООН з питань зміни клімату (COP23) проходить в Бонні з 6 по 17 листопада 2017 року. У центрі уваги її учасників - реалізація міжнародної угоди з клімату, підписаної в 2015 році в Парижі.
Deutsche Welle
06.11. Андрюс Кубілюс, екс-прем'єр-міністр Литви: у різних європейських столицях підкреслюють, що в Україні спостерігається проблема з використанням фінансових ресурсів, які пропонує ЄС на конкретні проекти.
Українські Новини
04листопадаСубота
04.11. МЗС України виступило із заявою про доброзичливе ставлення українців до Польщі, незважаючи на відмінність в оцінках важкої спільної історії.
radiopolsha
04.11. Спецпредставники США та Росії з питань Української кризи зустрінуться в цьому місяці щоб вивчити можливість розгортання миротворців Організації Об'єднаних Націй у східній частині країни, з метою запустити зупинений Мінський мирний процес.
bloomberg
04.11. З 1 листопада в Австрії діє більш суворий закон про іноземців, який зобов'язаний суворо боротися з людьми, які незаконно проживають в країні, включаючи біженців.
EURACTIV
03листопадаП'ятниця
03.11. За приблизними оцінками Агентства ООН у справах біженців станом на червень 2017 року, в Україні проживають більше 35 000 осіб без громадянства або таких, що перебувають під ризиком безгромадянства - йдеться у звіті Агентства ООН у справах біженців.
news.liga.net
03.11. Університет Нікосії (UNIC) стане першим університетом у світі, який буде зберігати всю інформацію про наукові ступені і дипломи своїх випускників у блокчейні - списку записів з використанням криптографії, які не можна змінити.
cyprus-mail.com