Події в Україні та світі 2017

16грудняСубота
16.12. Голова МЗС України Павло Клімкін та генсек ООН Антоніу Гутерреш під час зустрічі в Нью-Йорку обговорили перспективи миротворчої місії ООН в Донбасі.
radiopolsha.pl
16.12. В Євросоюзі в рамках формування єдиного Європейського освітнього простору планують створити мережу "європейських університетів".
Укринформ
16.12. Лідери європейських партій правого спрямування різко виступили проти імміграції.
Deutsche Welle
14грудняЧетвер
15.12. Слово року за версією Оксфордського словника youthquake. Іменник, youthquake, визначається як «значна культурна, політична або соціальна зміна поглядів, обумовлена впливом або діями молоді».
en.oxforddictionaries.com
15.12. На тлі політичного паралічу в Німеччині лідери ЄС у п'ятницю (15 грудня) вирішили відкласти на березень "стратегічну політичну дискусію" щодо майбутнього єврозони та прийняти "план реформ" у червні.
euractiv.com
15.12. Чергова ескалація збройних дій на сході України привела до нових жертв і руйнувань. ... Нові пошкодження водної інфраструктури, що містить небезпечні хімікати, представляють серйозну загрозу життю людей та навколишньому середовищу.
ООН
13грудняСереда
13.12. Організація Ісламського співробітництва (ОІС) визнала Східний Єрусалим столицею держави Палестина і запропонувала іншим країнам послідувати цьому прикладу.
hurriyetdailynews.com
13.12. Туск закликав до дебатів з питань міграції на саміті ЄС у четвер (14 грудня) у короткому листі до лідерів ЄС, в якому квоти на переселення мігрантів описуються як "дуже суперечливі" та "неефективні".
euobserver.com
13.12. Україна приєдналась до Декларації про торгівлю та розширення прав і можливостей жінок в економічній сфері.
epravda.com.ua
12грудняВівторок
12.12. З початку конфлікту на сході України і до 15 листопада 2017 року внаслідок конфлікту постраждали 35 тис. 81 осіб, зокрема 10 тис. 303 особи - загинули. Про це йдеться у черговому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в Україні.
glavcom.ua
12.12. Американський словник Merriam-Webster назвав словом 2017 року слово "фемінізм".
interfax
11грудняПонеділок
11.12. Європейські міністри закордонних справ категорично відхилили запрошення прем'єр-міністра Ізраїлю Бін'яміна Нетаньяху слідувати прикладу Дональда Трампа і визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.
theguardian.com
11.12. Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) вважає можливим за для зняття можливої дискримінації мов, які не відносяться до країн Європейського Союзу, внести зміни до статті про вивчення мови в законі України "Про освіту".
interfax.com.ua
11.12. Оборонное сотрудничество: 11 грудня 2017 року Рада ЄС встановила Оборонний союз (Permanent Structured Cooperation, PESCO), в якому беруть участь 25 держав-членів.
consilium.europa.eu
10грудняНеділя
10.12. Щорічний обсяг хабарів в світі оцінюється в один трильйон доларів. При цьому світова економіка втрачає ще 2,6 трильйона доларів в зв'язку з корупційною діяльністю.
ООН
10.12. Учасники місії СММ ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях в порівнянні з попереднім звітним періодом.
rbc.ua
10.12. Пекін пропонує економічне співробітництво Києву без політичного тиску, що робить його потенційно привабливою альтернативою західному партнерству, заснованому на реформах.
bunews.com.ua