Події в Україні та світі 2017

23жовтняПонеділок
 
22жовтняНеділя
22.10. Компанія Sidewalk Labs з холдингу Google - Alphabet з нуля збудує розумний район в Торонто, перетворивши його на найбільш технологічний простір на землі.
Vedomosti
22.10. Голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон говорить, що регіон не погодиться з планом Мадрида з прямого управління.
ВВС
22.10. На півночі Італії проходять регіональні референдуми щодо розширення автономії ... референдум стосується майбутнього 7,9 мільйона   жителів Ломбардії і 4 мільйонів жителів Венето.
Агентство Анадолу
20жовтняП'ятниця
20.10. Угорщина має намір продовжувати блокування подальшої інтеграції України в Євросоюз через український закон про освіту, заявив посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.
zn.ua
20.10. Лідери Європейського союзу домовилися на саміті в Брюсселі (Бельгія) почати посилене оборонне співробітництво між країнами співтовариства до грудня.
rbc.ua
20.10. З 2018 року в Україні починає працювати національна страхова система, яка буде покривати лікування кожного українця.
МОЗ України
18жовтняСереда
18.10. Президент Китаю Сі Цінпін висуває бачення "нової ери", очолюваної "все ще сильнішою" Комуністичною партією.
reuters
18.10. В Генеральній Асамблеї ООН відбулися вибори 15 нових членів Ради з прав людини. На два місця від групи східноєвропейських держав обрані Україна і Словаччина.
ООН
18.10. Розвиток відносин з ЄС - пріоритет Азербайджану. Азербайджан налагодив стратегічне співробітництво з 10 країнами ЄС.
Агентство Анадолу
16жовтняПонеділок
16.10. На погляд Андерса Фоґ Расмуссена, Європа, Канада та США тепер мають можливість сприяти політичному вирішенню війни на сході України.
ukrainian.voanews.com
16.10. Угорщина ініціює обговорення реформи освіти в Україні на наступному засіданні ради асоціації з Європейським союзом.
rbc.ua
16.10. Британія намагається протистояти «інформаційній війні» в дусі «холодної війни», вкладаючи кошти в цілий ряд проектів, від «ребрендингу» України до впливу на російськомовне населення в країнах Балтії.
theguardian.com
13жовтняП'ятниця
13.10. Ізраїль заявив, що слідом за США виходить із ЮНЕСКО.
би-би-си
13.10. В Угорщині проходить саміт президентів країн Вишеградської групи, присвячений перспективі членства країн західних Балкан в Європейському союзі і НАТО.
radiopolsha.pl
13.10. Туреччина не буде приймати кораблі, що прибувають з портів Криму.
ТАСС
13.10. На базі Малої академії наук України створять Центр ЮНЕСКО другої категорії.
zn.ua