Події в Україні та світі 2017

09грудняСубота
 
08грудняП'ятниця
08.12. У Брюсселі Україна і Євросоюз підписали угоду «Підтримка ЄС для сходу України», яка передбачає надання Україні додаткового фінансування у 50 млн євро на підтримку Луганської та Донецької областей.
slovoidilo.ua
08.12. Мусульмани по всьому світу організували «день гніву» після п'ятничних молитов 8 грудня після того, як президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю.
hurriyetdailynews.com
08.12. Сусіди України мають право критикувати новий український закон, який забороняє школам викладати мови меншин за межами початкової школи, - заявив провідний європейський наглядач з права.
reuters.com
07грудняЧетвер
07.12. Тіллерсон закликав до повного виконання Мінських угод, а також зазначив, що пов'язані з Кримом санкції будуть зберігатися, поки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом.
ukranews.com
07.12. ХАМАС закликав палестинців відмовитися від мирних зусиль і почати нове повстання проти Ізраїлю у відповідь на визнання президентом США Дональдом Трампом Єрусалиму в якості столиці.
reuters
07.12. Європейська комісія подала позов проти Польщі, Угорщини та Чехії в Суд ЄС за відмову приймати біженців.
radiopolsha.pl
06грудняСереда
06.12. Президент Дональд Трамп повністю змінив десятиріччя політики США і визнав Єрусалим столицею Ізраїлю всупереч попередженням з усього світу про те, що цей жест ризикує викликати нові заворушення на Близькому Сході.
reuters
06.12. Держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон заявив, що пріоритетом щодо вирішення конфлікту на Донбасі для США є досягення згоди стосовно відправлення туди миротворчої місії ООН.
dw.com
05грудняВівторок
05.12. За даними ООН, криза, пов'язана з конфліктом на сході України, торкнулася близько 4,4 мільйонів осіб. 3,4 мільйона з них потребують гуманітарної допомоги і захисту.
ООН
05.12. Араби і мусульмани проти будь-якого можливого визнання США міста Єрусалима як столиці Ізраїлю. Туреччина загрожувала скоротити зв'язки з Ізраїлем, палестинці попередили, що вони припинять контакти зі своїми колегами з США. І ключовий союзник Вашингтона Саудівська Аравія рішуче висловився проти такого можливого кроку.
apnews.com
04грудняПонеділок
04.12. Україна займає перше місце в світі за кількістю смертей через підрив на мінах - координатор гуманітарної допомоги ООН в Україні Ніл Уокер.
dw.com
04.12. Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі фіксує погіршення ситуації на сході України.
ukrinform
04.12. Будь-який крок до відновлення нормальних відносин між США і Росією буде проходити перевірку Україною, а саме прогресом, досягнутим на шляху реалізації мінських угод - новий посол США в Росії Джон Хантсман.
kommersant.ru