Події в Україні та світі 2017

02листопадаЧетвер
02.11. Фінальний список на обмін полоненими в Донбасі досі не узгодили. Про це заявив представник ОБСЄ та координатор в гуманітарній підгрупі мінських перемовників Тоні Фріш.
РБК-Україна
02.11. Словосполучення fake news ("фейкові новини") настільки часто стало зустрічатися в публікаціях ЗМІ, що один з найстаріших словників англійської мови - Collins - визнав його виразом 2017 року.
bbc.com
02.11. Міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський сказав, що симпатії Польщі в українській боротьбі з Росією не повинні витісняти «історичні проблеми» на задній план.
reuters
01листопадаСереда
01.11. Україна, Молдова і Грузія, які підписали угоди про асоціацію з ЄС, створили робочу групу за участю політичних груп Європарламенту, яка "до травня 2018 року відстежуватиме досягнення і провали втілення в життя угод з ЄС".
Deutsche Welle
30жовтняПонеділок
30.10. У столиці Фінляндії створена посада мережевого поліцейського, в обов'язки якого буде входити викриття фейковий новин що з'являються в соціальних мережах і боротьба з риторикою ненависті.
Интерфакс-Украина
30.10. Концентрація вуглекислого газу в атмосфері в минулому році збільшилась до рекордно високої швидкості, досягши рівня, який не спостерігався протягом більше трьох мільйонів років, - попереджає ООН.
theguardian.com
27жовтняП'ятниця
27.10. США за останні три роки надали Україні допомоги у формі навчання і військової техніки на 750 мільйонів доларів.
zn.ua
27.10. Каталонський парламент проголосував за незалежність від Іспанії.
ВВС
27.10. 130 ізраїльських компаній можуть потрапити до «чорного списку» ООН, якщо вони продовжать свою діяльність на окупованих палестинських територіях (Західний берег річки Йордан, Східний Єрусалим і Голанські висоти).
Агентство Анадолу
27.10. Через зростання євроскептицизму та популізму вишеградські політичні лідери втрачають інтерес і здатні підтримувати своїх східних сусідів.
euractiv.com
26жовтняЧетвер
26.10. Каталонський лідер Карлес Пучдемон відмовився проводити нові вибори в Каталонії і поклав провину за триваючий глухий кут на «безвідповідальність» іспанського уряду.
euobserver.com
26.10. Єврокомісар Йоганнес Ган: "Україна на 80 місці за привабливістю бізнесу. Тобто Україні є багато що зробити, щоби зробити свої бізнес-середовище більш привабливим".
Економічна правда
26.10. Національний банк не очікує отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду в 2017 році і погіршив прогноз міжнародних резервів до 18,6 млрд доларів на кінець року.
Українські Новини
24жовтняВівторок
24.10. Конференція громадянського суспільства країн Східного партнерства та 9-та щорічна асамблея Форуму громадянського суспільства Східного партнерства пройдуть 25-27 жовтня 2017 року в Таллінні в рамках головування Естонії в Раді Європейського союзу.
eeas.europa.eu
24.10. Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна піднялася на чотири сходинки вгору в авторитетному рейтингу Світового банку Doing Business і посідає 76 місце серед 190 країн.
glavcom.ua
24.10. Лідер Народної партії, що перемогла на виборах в Австрії, Себастіан Курц запросив до переговорів про формування уряду крайню праву Партію свободи.
bbc.com