Події в Україні та світі 2017

13вересняСереда
13.09. Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль підтримує створення незалежного Курдистану напередодні неоднозначного референдуму про незалежність.
the national
13.09. Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав уряди ЄС скористатися вікном можливостей від Brexit та економічного зростання, щоб створити більш тісний союз, побудований навколо євро-валюти та ключової ролі у світовій торгівлі.
reuters
13.09. Естонія виступає за розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) на Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.
Українські Новини
12вересняВівторок
12.09. Депутати британського парламенту в рамках "брексіта" прийняли в другому читанні закон про скасування загальноєвропейського законодавства на території Сполученого Королівства.
BBC
12.09. Угорщина звернулася до ОБСЄ, ООН і ЄС через мовну статтю українського закону про освіту.
Радіо Свобода
12.09. Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, яка передбачає посилення санкцій проти Північної Кореї. Рішення стало реакцією на шосте за рахунком і найпотужніше ядерне випробування, проведене КНДР 3 вересня.
ООН
11вересняПонеділок
11.09. Сотні тисяч людей у понеділок пройдуть маршами вулицями Каталонії в підтримку відокремлення від Іспанії. За три тижні до запланованого референдуму з цього питання, що загрожує країні кризою.
Financial Times
11.09. Президент Молдови Ігор Додон хоче, щоб Україна скасувала новий закон "Про освіту" через мовне питання.
Українська правда
11.09. Google подав апеляцію до Європейського суду на рішення Єврокомісії про накладення штрафу у розмірі 2,42 мільярда євро.
Deutsche Welle
11.09. У США згадують трагічні події, що відбулися 16 років тому. 11 вересня 2001 року терористи Аль-Каїди вчинили серію терактів.
Polskie Radio
08вересняП'ятниця
08.09. Для генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга перемир'я тільки у Східній Україні не є підставою для скасування санкцій, введених проти Росії. «Передумовою є повне виконання Мінських угод», - сказав Столтенберг.
SPIEGEL
08.09. Президент Франції Еммануель Макрон бажає розпочати громадські дебати в масштабах всієї Європи, щоб «відновити» ЄС демократичнішим чином. «Європа може продовжувати своє призначення тільки в тому випадку, якщо вона обрана і бажана», - сказав він в Афінах.
euobserver
08.09. Для модернізації застарілої інфраструктури в Україні необхідно понад $ 35 млрд, і забезпечити такий фінансовий ресурс без приватного капіталу сьогодні неможливо.
biz.liga.net
07вересняЧетвер
 
02вересняСубота
02.09. 18 вересня Президент США Дональд Трамп, частий критик Організації Об'єднаних Націй, буде прагнути зібрати глобальну підтримку для реформування цього органу, під час заходів Центральних установ Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку.
reuters
02.09. Набрав чинності указ Президента Петра Порошенка про введення з 2018 року біометричного контролю для в'їзду в країну іноземців.
Українські Новини
02.09. 1 вересня набула чинності угода про асоціацію України з Євросоюзом. Президент Петро Порошенко впевнений, що тепер держава стала на "широкий євроатлантичний автобан, який веде до членства в Євросоюзі і НАТО".
Deutsche Welle