Події в Україні та світі 2017

03жовтняВівторок
 
02жовтняПонеділок
02.10. Біткоін та інші криптовалюти не несуть в собі загрози для світових центробанків і фіатних валют. Таку думку висловила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
Укрінформ
02.10. США виділять Україні 5 млн доларів на цілі кібербезпеки, повідомляє посольство США в Києві.
zn.ua
02.10. Європейська Комісія зробила таку заяву у зв'язку з подіями в Каталонії: «Згідно з Конституцією Іспанії, вчорашнє голосування в Каталонії не було законним. ... Якщо референдум буде організований відповідно до Конституції Іспанії, це буде означати, що територія яка відділяється виявиться поза межами Європейського Союзу».
eeas.europa.eu
30вересняСубота
30.09. Конференція «Гібридні загрози і ЄС - стан справ і майбутній прогрес» відбудеться 2 жовтня в Брюсселі.
eeas.europa.eu
30.09. Європейський союз (ЄС) закликав компанії Google, Facebook і Twitter посилити боротьбу з інтернет-шахрайством і зловживаннями в мережі, видаляти шкідливий контент.
Агентство Анадолу
30.09. 1 жовтня голосування за незалежність вирішить, чи вдасться Каталонії вирватися від Іспанії чи ні. Для футбольних уболівальників таке ж важливе питання, де буде грати футбольний клуб Барселони.
Deutsche Welle
29вересняП'ятниця
29.09. ЄС повинен виконати свій обов'язок як хранитель демократичних цінностей, повідомила Іспанія, дозволяючи референдум про незалежність Каталонії, сказав глава зовнішньополітичного відомства регіону.
reuters
29.09. Заступник речника МВФ Вільям Мюррей наголосив на важливості пенсійної реформи для продовження програми МВФ і закликав уряд України до співпраці в разі необхідності внесення змін.
ukrainian.voanews.com
29.09. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей вважає, що Європа стоїть перед обличчям загроз що посилюються, серед яких вона виділила тероризм, кіберзлочинність, міграцію і "російську агресію".
ТАСС
28вересняЧетвер
28.09. Естонія, країна-головуюча в Раді ЄС, спільно з Головою Європейської Ради та Європейською Комісією організовує в Талліні 29 вересня Саміт з цифрових технологій, який збере голів держав та урядів країн ЄС.
eeas.europa.eu
28.09. Міністр у справах релігій і громадянського суспільства Казахстану Нурлан Ермекбаєв з метою прийняття спільних заходів в області профілактики екстремізму на релігійному грунті запропонував створити міжнародну консультативну раду відомств країн Центральної Азії, що регулюють релігійну діяльність.
Interfax
28.09. Цукерберґ шкодує, що відкидав заяви про політичний вплив Facebook.
ukrainian.voanews.com
27вересняСереда
27.09. Інтерпол офіційно визнав Палестинську державу.
Європейська правда
27.09. Уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення з Україною. Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто.
The Экономист
27.09. Держдума РФ прийняла заяву про неприпустимість введення обмежень в Україні для отримання освіти рідною мовою корінними народами і національними меншинами.
Интерфакс-Украина