Події в Україні та світі 2017

26вересняВівторок
26.09. Ситуація в сфері прав людини в Криму «після його окупації Російською Федерацією значно погіршилася». Про це йдеться в опублікованій доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Це перша всебічна доповідь, присвячена виключно Криму.
ООН
26.09. Президент України Петро Порошенко підписав закон України №2145-VІІІ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою 5 вересня 2017 року.
Интерфакс-Украина
26.09. У Стокгольмі оголосили лауреатів цьогорічної премії "За правильний спосіб життя" (Right Livelihood Award), яку також називають альтернативною Нобелівською премією. Цьогоріч премію присудили правозахисникам із Індії, Ефіопії та США, а також азербайджанській журналістці.
Deutsche Welle
24вересняНеділя
24.09. Згідно з прогнозами, складеними за даними екзитполів, на виборах в бундестаг, що пройшли в Німеччині 24 вересня, веде блок Християнсько-демократичних партій ХДС / ХСС, виборчий список якої очолює канцлер Ангела Меркель (Angela Merkel).
Deutsche Welle
24.09. Введення миротворчих сил ООН на Донбас дозволить забезпечити умови для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.
Интерфакс-Украина
24.09. Ініціатива Китаю "Пояс і шлях" може сприяти втіленню мрії Азіатського століття за рахунок посилення регіональної економічної інтеграції, заявили в суботу експерти з Непалу.
news.xinhuanet.com
21вересняЧетвер
21.09. Виступаючи на засіданні 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, президент України Петро Порошенко заявив, що повноцінна миротворча операція ООН є єдиним ефективним рішенням, яке сприяло б деескалації ситуації на сході його країни.
ООН
21.09. Польський телеканал Superstacja почав трансляцію нової щотижневої інформаційної передачі українською мовою «На часі UA».
radio polsha
21.09. Київ виконав постанову Високого суду Лондона і оплатив Москві частину судових витрат з "боргу Януковича". Однак повертати 3 мільярди Україна не поспішає.
Deutsche Welle
19вересняВівторок
19.09. Американський Сенат схвалив законопроект, що санкціонує виділення Україні допомоги в сфері безпеки на суму в 500 мільйонів доларів, включаючи поставку оборонної летальної зброї.
Голос Америки
19.09. Документ з робочою назвою "План Маршалла", повна назва якого "Новий європейський інвестиційний план для України та інших країн Східного партнерства", може включати проекти з відновлення Донбасу.
РБК-Украина
19.09. Тайвань без змін піддається остракізму з боку ООН, наполягаючи на юридичному суверенітеті для членства і продовжує діяти в рамках політики «одного Китаю».
The national interest
18вересняПонеділок
18.09. До порядку денного Генеральної асамблеї ООН включене питання "Про повне виведення іноземних військ з території Республіки Молдова", - повідомили в молдавському МЗС.
zn.ua
18.09. Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати можуть залишитися в Паризькій угоді зі зміни клімату за певних умов.
xinhuanet
18.09. Адміністрація Трампа в неділю посилила свою риторику проти Північної Кореї, попереджаючи про те, що для мирного врегулювання між режимом Кім Чен Ина, США та їх союзниками час закінчується.
washington post
16вересняСубота
16.09. У Франції близько третини опитаних не хотіли б бачити Україну в ЄС через бідність - Яресько.
zn.ua
16.09. 58% європейців підтримують вступ України до НАТО, 48% - вступ України до Європейського Союзу, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією KANTAR PUBLIC на замовлення Ялтинської Європейської Стратегії (YES).
Интерфакс-Украина
16.09. Спецпредставник США з питання України Курт Волкер не має наміру відвідувати територію Донбасу, що перебуває поза українським контролем, до її звільнення.
Європейська правда
16.09. ЄС продовжує до 15 березня 2018 року санкції, введені у відповідь на порушення територіальної цілісності України.
eeas.europa.eu