Події в Україні та світі 2017

31серпняЧетвер
31.08. Президент України Петро Порошенко закликав американських конгресменів розглянути питання про надання оборонного озброєння.
Новое время
31.08. Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) відвідає Україну 12-13 вересня, під час візиту буде проведено аналіз виконання Меморандуму про співпрацю з фондом.
ZN.UA
31.08. Австрія в ході її головування в ОБСЄ закликає до ініціативи щодо зниження ризику лих для Східної України. «Тристороння контактна група» (Україна, Росія, ОБСЄ) розглянула цей підхід і обговорить його на своїх майбутніх зустрічах.
politico
30серпняСереда
30.08. Близько половини (52%) всіх дорослих мусульман США говорять, що традиційне розуміння ісламу має бути переосмислене, щоб відображати сучасні проблеми.
Pew Research Center
30.08. Голова ООН засудив розширення ізраїльських поселень і висловився за встановлення єдиної влади на окупованих палестинських територіях.
ООН
30.08. Німеччина і Європа хотіли б забезпечити, щоб нові санкції США проти Росії не привели до нового "льодовикового періоду" у відносинах між Росією та Заходом, заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель.
reuters
29серпняВівторок
29.08. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш привітав рішення сторін конфлікту на сході України в зв'язку з початком навчального року оголосити постійне припинення вогню.
ООН
29.08. ЄС виконує обіцянки, дані Туреччині щодо питання вирішення міграційної кризи, повідомила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.
Агентство Анадолу
29.08. У законопроекті про подальшу політику Києва в Донбасі буде використано поняття "агрессор" щодо Росії.
Deutsche Welle
29.08. У Києві триває робочий візит в Україну делегації НАТО. Мета візиту полягає в ознайомленні з актуальним станом досягнення обраних Україною Цілей партнерства.
Міністерство оборони України
28серпняПонеділок
 
25серпняП'ятниця
25.08. Українсько-литовський проект «плану Маршала» для України був представлений в європейських інститутах і буде вивчений Європейською комісією, повідомив глава представництва України при ЄС Микола Точицький.
«Главком»
25.08. Потік біженців і мігрантів в Європу знизився в першій половині 2017 року, проте багато з них все ще зазнають насильства і гинуть в спробах перетнути Середземне море.
ООН
25.08. Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту до України заявив, що Вашингтон буде продовжувати тиск на Росію з приводу того, що він назвав агресивною поведінкою, і зазначив свою особисту підтримку щодо постачання зброї Києву.
reuters
23серпняСереда
23.08. Від середи 23 серпня в Донбасі починає діяти черговий режим припинення вогню. Такі домовленості, було досягнуто в результаті телефонних переговорів глав чотирьох країн нормандської групи - Німеччини, Росії, України і Франції.
Polskie Radio
23.08. Президент України у 1991-1994 роках Леонід Кравчук переконаний, що Росія використовує церкву як складову ідеології війни проти України.
УНИАН
23.08. Національний банк України зняв обмеження на видачу готівки в іноземній валюті з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати.
ОстроВ