Події в Україні та світі 2017

06лютогоПонеділок
06.02. Європейський Союз і надалі підтримує роботу в "нормандському форматі" задля припинення бойових дій на Донбасі, заявила керівниця зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні.
Deutsche Welle
06.02. Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ повідомила про призупинення бойових дій в Донбасі.
interfax.ru
06.02. Володимир Горбулін: Мені здається, що ми недооцінюємо, не ми, а в першу чергу Міністерство закордонних справ, недооцінює роль культурної експансії образу України в західні країни.
ukrinform.ru
06.02. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав західних лідерів наслідувати президенту США Дональду Трампу у запровадженні свіжих санкцій проти Ірану.
The Wall Street Journal
05лютогоНеділя
05.02. Міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц, який зараз головує в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, вважає доцільним надання Придністров'ю особливого статусу.
Deutsche Welle
05.02. В Організації об'єднаних націй серйозно стурбовані практикою припинення соціальних виплат та пенсій деяким переселенцям та жителям тимчасово окупованих територій України, заявив координатор систем ООН в Україні Ніл Вокер.
ZN.UA
05.02. НАТО починає підготовку солдатів в Іраку. Організація Північноатлантичного договору підсилює роль в боротьбі проти ісламської держави.
The Wall Street Journal
04лютогоСубота
04.02. Міністерство закордонних справ Німеччини назвало ситуацію з безпекою на Сході України "жахливою".
Deutsche Welle
04.02. Президент Молдови Ігор Додон виступає за надання особливого статусу в рамках єдиної країни для невизнаного Придністров'я.
rbc.ua
04.02. Федеральний суд США у штаті Вашингтон призупинив дію указу Дональда Трампа “Про недопущення в‘їзду терористів до США”.
ua.euronews.com
04.02. Під час неформального саміту ЄС на Мальті лідери 28 держав ЄС ухвалили спільну декларацію з питання міграції.
radiopolsha.pl
03лютогоП'ятниця
03.02. Скасування Казначейством США частини санкцій проти Федеральної служби безпеки Росії не свідчить про ослаблення режиму санкцій відносно Москви, повідомив прес-секретар американського Білого дому.
reuters
03.02. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Туреччини Таїп Ердоган обговорили необхідність більш тісної співпраці в боротьбі з тероризмом; і по біженцям.
trtworld
02лютогоЧетвер
02.02. Депутати парламенту Великобританії схвалили законопроект про вихід Великобританії з Євросоюзу.
zn.ua
02.02. НАТО закликав Росію використати свій вплив на сепаратистів, щоб зупинити сплеск насильства на сході України.
trtworld.com
02.02. Адміністрація Трампа хоче оновити і перейменувати програму уряду США, призначену для боротьби з усіма насильницькими ідеологіями, так щоб вона зосереджувалась виключно на ісламістському екстремізмі.
Reuters
02.02. Європарламент на пленарному засіданні 2 лютого проголосував за надання безвізового режиму громадянам Грузії.
focus.ua
01лютогоСереда
01.02. З 1 лютого розпочинається головування України в Раді безпеки ООН, яке триватиме до кінця місяця.
zn.ua
01.02. Міністр соціальної політики Андрій Рева виступив проти торгової блокади окупованих територій на Донбасі, яку зараз проводять ветерани АТО.
УНІАН
01.02. У британському парламенті розпочинається розслідування явища “фейкових новин”, що набуває дедалі більшого розмаху у наш час.
ua.euronews.com
01.02. НАТО закликає Росію допомогти зупинити сплеск насильства на сході України.
Reuters