Події в Україні та світі 2017

14лютогоВівторок
14.02. Голландський парламент, як очікується, проголосує щодо договору між Україною і ЄС на наступному тижні. Схвалення або відмова в Сенаті не буде залежати від національних парламентських виборів 15 березня.
Reuters
14.02. Організатори Мюнхенської конференції: "… Для українців і решти Європи 2017 рік – з наступаючими виборами в найбільших європейських країнах і новою адміністрацією США – буде критичний."
eurointegration.com.ua
14.02. Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб в 2016 році отримало 600 млн гривень від міжнародних донорів на розвиток Донбасу.
rbc.ua
14.02. Влада Японії висловила протест проти рішення Росії привласнити п'яти безіменним островам Курильської гряди імена радянських і російських державних діячів.
Deutsche Welle
12лютогоНеділя
12.02. НАТО звинуватила Росію в нарощуванні кампанії дезінформації після анексії українського півострова Крим в березні 2014 року, заявивши, що російські сайти, такі як Sputnik і RT розміщували неправдиві історії, сказав прес-секретар альянсу.
Reuters
12.02. Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети вперше, відколи Дональд Трамп став президентом США. Після цього Дональд Трамп запевнив прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, що Америка на 100% є союзником Японії.
bbc.com
12.02. 12 лютого, у Німеччині обиратимуть нового федерального президента. З п'яти кандидатів широку підтримку має лише один - представник соціал-демократів Франк-Вальтер Штайнмаєр.
Deutsche Welle
10лютогоП'ятниця
10.02. У телефонній розмові з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, президент США Дональд Трамп підтвердив політику "одного Китаю", якою вже давно підкріплені китайсько-американські відносини, заява була опублікована з метою покласти кінець тижню невизначеності в підході Вашингтона до Азії.
The Wall Street Journal
10.02. Європейський союз в рамках підтримки виділить Україні 600 млн євро. За словами голови Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, це повинно відбутися в найближчі тижні.
radiopolsha.pl
09лютогоЧетвер
09.02. Британський парламент схвалив закон про Brexit в третьому читанні. Тепер законопроект про вихід Великобританії зі складу ЄС буде переданий до верхньої палати парламенту. Тереза Мей сподівається, що документ затвердять до 7 березня.
dw.com
09.02. Блокування залізниці на Донбасі завдало збитків уже на 40 млн грн.
tyzhden.ua
09.02. Президент США Дональд Трамп написав листа лідеру КНР Сі Цзіньпіну, з яким поки не спілкувався напряму з моменту свого вступу на посаду, і висловив надію на співпрацю для розвитку двосторонніх відносин.
reuters.com
08лютогоСереда
08.02. У Національній комісії України у справах ЮНЕСКО закликали країни-партнери відправити моніторингову місію на територію анексованого Росією Криму та окремі регіони Донецької і Луганської областей, які тимчасово перебувають поза зоною контролю України.
censor.net.ua
08.02. Німеччина веде переговори зі своїми партнерами з приводу організації зустрічі між Росією, Україною, Францією і Німеччиною щодо української кризи в кулуарах зустрічі G20 міністрів закордонних справ у Бонні на наступному тижні, сказав представник міністерства закордонних справ.
reuters.com
08.02. Трамп знову заявляє про підтримку Туреччини в розмові з Ердоганом. Лідери двох членів НАТО домовилися координувати боротьбу з Даеш, перед візитом до Туреччини директора ЦРУ Майка Помпео.
trtworld.com
07лютогоВівторок
07.02. "ЄС продовжить підтримку України з особливим акцентом на надання послуг населенню і зусиллях, спрямованих на поліпшення життєвих умов людей в країні", - Федеріка Могеріні.
ukranews.com
07.02. Міністерство юстиції США виступило на підтримку міграційного указу президента Дональда Трампа і закликало апеляційний суд відновити його дію в інтересах національної безпеки.
bbc.com
07.02. Facebook і Google активізують зусилля по боротьбі з підробними новинами. Нові ініціативи важливі в вирішальний рік для європейської політики.
The Wall Street Journal