Події в Україні та світі 2017

31січняВівторок
31.01. В Україні в січні закрилися 129 тисяч приватних підприємців - Гройсман.
economics.unian.net
31.01. Україна у новому рейтингу Freedom House за рівнем політичних прав і громадянських свобод опинилася серед «частково вільних» країн.
radiosvoboda.org
31.01. У британському парламенті 31 січня почнуться дводенні дебати, присвячені виходу Великобританії з ЄС.
radiopolsha.pl
31.01. Заборона Дональда Трампа на поїздки семи країн де мусульмани складають більшість, можливо, була засуджена хаотично і з невеликим попередженням, але деякі правоцентристські політичні діячі в Європі вирішили не критикувати адміністрацію США, оскаржуючи думку про те, що Європейський союз об'єднався проти заборони.
theguardian.com
30січняПонеділок
30.01. У березні цього року в Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочнуться слухання за позовом України проти Росії, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.
news.liga.net
30.01. Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала 2260 порушень режиму припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі протягом доби, 29 січня.
zn.ua
30.01. Ініціатори блокади Донбасу планують повністю перекрити маршрути у лютому.
bbc.com
30.01. В аеропортах США пройшли протести проти рішення Дональда Трампа про призупинення прийому біженців з 7 мусульманських країн.
radiopolsha.pl
28січняСубота
28.01. Україні перспективніше подавати позови проти РФ до міжнародних арбітражів, ніж до ЄСПЛ.
zn.ua
28.01. Ватикан припинить карбування монети євро із зображенням Папи Франциска, починаючи з березня, повідомило релігійно-інформаційне агентство I.media, заявивши, що на монетах будуть тільки герб Ватикану і зірки Європейського Союзу.
thelocal.it
28.01. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що новий уряд США обнадіює "популізм і навіть екстремізм", коли він і його колеги європейські лідери закликали до єдності стикаючись з усе більш невизначеним світом.
reuters
27січняП'ятниця
27.01. Перший заступник глави місії ОБСЄ сказав, що є ризик виникнення гуманітарної та екологічної катастрофи в Донецькій області.
news.liga.net
27.01. Міністр закордонних справ Павло Клімкін та Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шигекі Сумі урочисто відкрили Рік Японії в Україні.
ukrinform
27.01. Федеріка Могеріні: Для тих, хто заперечує Голокост, це наше послання. Послання про колективну відповідальність. Ми зобов'язані зберігати пам'ять ... Кожне нове покоління повинно наново присвячувати себе підтримці фундаментальних принципів нашого мирного співіснування.
eeas.europa.eu
26січняЧетвер
26.01. Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію щодо функціонування демократичних інститутів в Україні.
assembly.coe.int
26.01. Сполучені Штати вийшли з Транс-Тихоокеанського партнерства на цьому тижні. Америка більше не буде центром світової торгівлі.
nationalinterest.org
26.01. Слід розуміти, що соціальні медіа насправді не ЗМІ в старому розумінні засобів масової інформації, газети, наприклад, де є головний редактор, який несе відповідальність. У соціальних медіа немає редактора. ... Природа соціальних медіа означає, що це місце, де підроблені новини можуть легко і безперешкодно поширюватися: Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.
Deutsche Welle
25січняСереда
25.01. Кандидатом від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) на пост канцлера ФРН стане Мартін Шульц.
Deutsche Welle
25.01. Зростаючий рівень корумпованості і соціальної нерівності забезпечують грунт для збільшення популістських політиків у 2016 році, Transparency International.
Reuters
25.01. Автономна іспанська область Каталонія хоче провести референдум про незалежність, навіть без згоди уряду Іспанії. Про це періодично заявляє каталонський лідер Карлес Пучдемонт.
euronews.com