Події в Україні та світі 2017

26лютогоНеділя
26.02. Геращенко про переговори з ОРДЛО: легітимації бандитів не буде.
liga.net
26.02. Сполучені Штати уважно стежать за розвитком наростаючого насильства східній частині України протягом останніх тижнів, а також ігнорування об'єднаними російсько сепаратистськими силами режиму припинення вогню в рамках Мінських угод.
state.gov
26.02. Адміністрація Трампа розглядає можливість виходу США з Ради з ООН прав людини через незадоволення упередженою позицією щодо Ізраїлю.
pravda.com.ua
25лютогоСубота
25.02. Уряд Італії надав 1 млн євро Всесвітній Продовольчій Програмі ООН (ВПП) та ЮНІСЕФ для надання у 2017 році допомоги людям, що постраждали в результаті конфлікту на сході України.
prostir.ua
25.02. Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп 24 лютого, виступив із промовою на конференції консервативних політичних активістів, у якій окреслив пріоритети роботи своєї адміністрації. У ній він, зокрема, пообіцяв значні інвестиції у розвиток армії, виступив проти глобалізації та назвав "фейкові" ЗМІ одним з головних ворогів американського народу.
Deutsche Welle
24лютогоП'ятниця
24.02. Ситуація на сході України має тенденцію до деескалації, заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.
interfax.com.ua
24.02. 2016 року єдиною війною, що точилася в Європі, був конфлікт на Донбасі. Загалом експерти нарахували 2016 року 226 насильницьких конфліктів у світі.
Deutsche Welle
24.02. Шість країн тимчасово позбавили права голосування на Генеральній Асамблеї ООН через несплату членських внесків.
tyzhden.ua
23лютогоЧетвер
23.02. Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерріш виступив з ініціативою створення в ООН нового офісу з питань боротьби з тероризмом.
zn.ua
23.02. Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
ukrinform.ua
23.02. У Женеві відновилися мирні переговори по Сирії під егідою ООН. Це сталося через десять місяців після припинення діалогу в зв'язку з ескалацією кровопролиття в охопленій війною країні.
Русская служба «Голоса Америки»
22лютогоСереда
22.02. У Баварії представили законопроект, що передбачає введення заборони на мусульманський одяг, що повністю закриває обличчя - паранджу і нікаб.
bbc.com
22.02. Туреччина очікує кроків від Європейського союзу для дозволу туркам подорожувати до блоку без віз якомога швидше, сказав прес-секретар президента Тайіпа Ердогана Ібрагім Калин в середу.
Reuters
22.02. Румунський криза перевіряє європейські цінності. Спроба румунського уряду захистити лідерів партії від антикорупційних судових процесів ставить під сумнів мудрість експансії на схід ЄС.
The Wall Street Journal
21лютогоВівторок
21.02. Міністерство соціальної політики нарахувало 1 млн 627 тисяч 738 переселенців з Донбасу і Криму.
biz.censor.net
21.02. Спостерігачі ОБСЄ повідомили про те, що угода про припинення вогню в Україні була порушена 150 раз в перший день: крихкий мир на сході України.
klassekampen.no
21.02. Економіка Нідерландів може вирости на € 177 млн в разі дії ЗВТ Україна-ЄС.
ukranews.com