Події в Україні та світі 2017

11березняСубота
11.03. В Організації об'єднаних націй заявили про найбільшому гуманітарну кризу в світі з часу після заснування ООН в 1945 році.
ZN.UA
11.03. Прем'єр Польщі Беата Шидло заявила, що Польща не погодиться на концепцію «Євросоюзу різних швидкостей».
radiopolsha.pl
11.03. Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі переконаний, що торговельна блокада окупованих територій Донецької і Луганської областей лише посилює проблеми, а не вирішує їх.
УНИАН
10березняП'ятниця
10.03. У Європі дедалі більше побоюються, що після років спокійного прогресу політична стабільність на Західних Балканах розвалюється.
The Wall Street Journal
10.03. Гаазький арбітраж визнав зобов'язання Росії щодо захисту українських інвесторів в Криму після анексії.
Интерфакс-Украина
10.03. 9 березня лідери ЄС на саміті в Брюсселі переобрали Дональда Туска на посаду президента Європейської ради.
radiopolsha.pl
10.03. Кількість випадків застосування важкого озброєння в зоні проведення антитерористичної операції за минулий тиждень збільшилася на 230%.
Українська правда
09березняЧетвер
09.03. Глави МЗС Німеччини та Росії Зігмар Габріель і Сергій Лавров виступили за залучення США до переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України.
УНИАН
09.03. Ощадбанк першим з українських банків розробив іпотечну програму для вимушених переселенців.
ukrinform.ru
09.03. Австрія попередила, що чисті донори ЄС відмовляться продовжувати платити в бюджет, якщо бенефіціари в Центральній Європі не візьмуть свою квоту біженців.
theguardian.com
07березняВівторок
07.03. Лідери найбільших економік континентальної Європи схвалили концепцію багатошвидкісної Європи, в якій деякі країни могли б поглиблювати інтеграцію швидше, ніж інші.
eurointegration.com.ua
07.03. Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина заявив, що до Європейського суду з прав людини подано 4000 індивідуальних заяв у зв’язку з подіями на Донбасі та у Криму.
glavcom.ua
07.03. Верховний суд Європи ухвалив, що держави-члени Європейського союзу не зобов'язані надавати гуманітарні візи тим людям, які хочуть в'їхати на їх територію, щоб просити притулку.
wandtv.com
06березняПонеділок
06.03. В Україну з візитом прибув президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер.
УНІАН
06.03. ООН і ОБСЄ вважають блокування сайтів надзвичайним заходом.
Українські Новини
06.03. Протягом довгого часу, ідея диференційованої Європи, з різними швидкостями і різними кроками до прогресу, провокувала великий спротив. Але сьогодні ця ідея необхідна. В іншому випадку Європа вибухне. - Сказав Франсуа Олланд.
euobserver.com
06.03. Міністри закордонних справ країн Євросоюзу сьогодні мають затвердити рішення про створення Центру військового планування і управління закордонними небойовими операціями ЄС.
Європейська правда
05березняНеділя
05.03. З початку року в результаті бойових дій в Донбасі загинули 20 мирних жителів, більше 90 осіб отримали поранення. Про це повідомляється в доповіді Організації Об'єднаних Націй.
radiopolsha.pl
05.03. Міжнародний валютний фонд заявив, що в суботу досяг угоди з Україною про оновлений меморандум за програмою в розмірі $ 17,5 млрд, що дозволяє його раді розглянути виділення четвертого траншу кредиту в кінці березня.
Reuters
05.03. Влада Мексики відкрила центри юридичної допомоги в 50 консульствах на території США. Їх метою стане правовий захист громадян Мексики на тлі різкого посилення імміграційної політики після вступу на посаду президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.
Deutsche Welle