Події в Україні та світі 2016

28квітняЧетвер
28.04. Заступник спікера Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що Україна виконала більшу частину своїх зобов'язань за Мінським угодами.
Дзеркало тижня
28.04. Роман Безсмертний: Виборів на Донбасі не буде ні цього, ні наступного року.
Європейська правда
28.04. Відповідно до оперативного звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, обстріл с. Оленівка на Донбасі, що призвів до смерті 4 мирних жителів, вівся с західно-південного-західного напрямку.
ОБСЄ
28.04. Депутати нижньої палати парламенту Франції підтримали резолюцію щодо зняття санкцій проти Росії.
Twitter
27квітняСереда
27.04. Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв: Запланований на 19 травня 2016 року саміт Україна-ЄС за домовленістю сторін було перенесено на вересень.
Інтерфакс-Україна
27.04. Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд: США активізують зусилля разом з владою Німеччини і Франції для досягнення виконання Мінських угод.
УНІАН
27.04. Freedom House: рівень свободи ЗМІ в світі впав до мінімуму за останні 12 років.
РБК Україна
26квітняВівторок
26.04. Сьогодні 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи
26.04. У Криму суд постановив заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.
Аргументы недели – Крым
26.04. Петро Порошенко змінив склад Національної ради реформ, увівши до її складу трьох нових членів, зокрема двох іноземців.
Указ Президента України
26.04. Генпрокурор РФ: прибічники українського "Правого сектора" намагалися організувати масові заворушення в Росії, щоб вчинити державний переворот.
РИА Новости
26.04. Петро Порошенко підписав Указ про створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, загальною площею 227 тисяч гектарів.
Указ Президента України
25квітняПонеділок
25.04. Петро Порошенко: Політичне врегулювання ситуації на Донбасі можливо лише після імплементації пунктів Мінських угод, що стосуються питань забезпечення безпеки
Прес-служба Президента України
25.04. У травні BBC опублікує власний фільм-розслідування про падіння малазійського «Боїнга» на Донбасі, в якому буде озвучена версія про те, що літак був збитий ракетою класу «повітря - повітря», випущеної з українського винищувача
Dailymail
25.04. Влада "ДНР" розцінює можливе прибуття на територію республіки збройної місії ОБСЄ як інтервенцію
Интерфакс-Украина
25.04. Під час теракту в Дамаску загинули вісім мирних жителів
РИА Новости
23квітняСубота
23.04. Петро Порошенко: Я прийняв рішення замість оголошення нової хвилі мобілізації - різко збільшити грошове забезпечення українського воїна
Twitter
23.04. Обама і Кемерон обговорили конфлікт в Україні
The White House
23.04. Президент України під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій доручив Міністерству оборони прискорити розробку положення про капеланства в ЗСУ та інших силових структурах.
УНІАН
23.04. 175 держав, зокрема Україна, підписали в Парижі знакову угоду з питань зміни клімату, яка замінить Кіотський протокол
The Washington Post
22квітняП'ятниця
22.04. Угода про зняття всіх обмежень на авіаперевезення між Україною та Європейським союзом може бути підписана в липні 2016 року.
Укрінформ
22.04. Україна винесе питання щодо залізничних перевезень з неконтрольованими територіями Донецької і Луганської області на рівень Мінських переговорів.
Інтерфакс-Україна