Події в Україні та світі 2016

19червняНеділя
19.06. ЄС продовжив санкції, введені для Криму після російської анексії. Економічні обмеження, включаючи заборону на імпорт кримських товарів, триватимуть до 23 червня 2017 року.
politico.eu
19.06. Світовий конгрес українців закликає Варфоломія I надати автокефалію Православній церкві в Україні.
zn.ua
19.06. На Криті розпочався Всеправославний собор. Це перша зустріч предстоятелів православних церков за понад 1200 років.
www.dw.com
19.06. Петербурзький економічний форум (ПМЕФ) -2016 став майданчиком для зародження "нової нормальності" між Росією і ЄС.
ТАСС
19.06. Поліцейська місія в Донбасі буде коштувати близько 1 млрд доларів.
zn.ua
18червняСубота
18.06. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає головними ворогами України Росію, корупцію і популізм.
zn.ua
18.06. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг НАТО проти розпалювання напруженості у відносинах з Росією. Він закликав військовий альянс НАТО замінити вчення великою кількістю діалогу і співпраці з Росією.
bbc.com
18.06. Маттео Ренці: Ми вважаємо належно визнати суверенітет і територіальні кордони України і в той же час визнати права російських національних меншин, які проживають на території України. Таким чином, необхідний здоровий глузд і дотримання прийнятих домовленостей.
tass.ru
17червняП'ятниця
17.06. Країни "Нормандського формату" узгодили точки розведення сторін і відведення озброєнь в Донбасі "Це Станиця Луганська, район Петровського і район Золотого":
zn.ua
17.06. ООН звинуватила "Ісламську державу" в геноциді єзидів в Іраку і Сирії з серпня 2014 року.
trtworld.com
17.06. Організатор і координатор блокади Криму Ленур Іслямов: «Нас ніхто не захистив. Материкова Україна винна кримським татарам величезну кількість часу і величезна кількість грошей».
glavcom.ua
17.06. Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко заявив, що керівник ООН «втратив будь-моральне право говорити що-небудь про конфлікт в Україні або про анексію Росією Криму».
ru.krymr.com
17.06. Офіційний представник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив українським дипломатам, що Пан Гі Мун не відмовлятиметься від своїх слів. «Факт полягає в тому, що Російській Федерації дійсно належить вирішальна роль на міжнародній арені».
izvestia.ru
16червняЧетвер
16.06. Верховна Рада України підтримала постанову про звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній церкві в Україні.
unn.com.ua
16.06. Меркель прив’язала безвізовий режим для України та Грузії до механізму його призупинення.
dw.com
16.06. Українська сторона звернулася до ЄС з проханням не надавати Грузії безвізовий режим раніше, ніж Україні, оскільки таке рішення може послабити в країні позиції проєвропейського президента Петра Порошенка.
zn.ua
16.06. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг: Росія "знову і знову" порушує узгоджений на міжнародному рівні режим припинення вогню в Україні.
ru.reuters.com
16.06. Лист Дональда Туска і Жан-Клода Юнкера після нападу в Орландо: «це був напад на сам спосіб життя, який ми цінуємо по обидва боки Атлантики».
consilium.europa.eu
15червняСереда
15.06. У Мінську зустрінуться Сурков, Єлісєєв і радники Меркель і Оланда для обговорення закону про вибори в ОРДЛО.
zn.ua
15.06. Міністри оборони країн НАТО в Брюсселі офіційно визнали кіберпростір областю війни, це визнання того, що сучасні бої ведуться не тільки в повітрі, на морі й суші, але і в комп'ютерних мережах.
The Wall Street Journal
15.06. Узбекистан тимчасово закрив кордон для громадян, транспорту і вантажів з Киргизії, Таджикистану, Казахстану і Туркменістану.
interfax.ru
15.06. МЗС Росії: Чорне море не є морським простором НАТО.
vedomosti.ru
15.06. Сенат США схвалив бюджет Пентагону, який передбачає до 500 мільйонів доларів для України на 2017 рік.
zn.ua
15.06. Покрокова інструкція як розвінчати українських олігархів. По-перше, має впасти той політичний клас, який править Україною з моменту здобуття нею незалежності.
foreignpolicy.com
14червняВівторок
14.06. Російська православна церква (РПЦ) відмовилася від участі у Всеправославному соборі.
radiopolsha.pl
14.06. ПрАТ "Донецьксталь-МЗ" прийняло рішення про зупинку Донецького металургійного заводу (ДМЗ) через складнощі з логістикою в зоні АТО. Консервація доменних печей почалася 7 червня.
62.ua
14.06. Представник Ватикану при ОБСЄ заявив, що в Європі дискримінують християн.
religions.unian.net
14.06. Напружені відносини України і Східного комітету німецької економіки. Україні не подобаються заклики в Німеччині поступово скасовувати санкції проти Росії.
Handelsblatt
14.06. В УГКЦ створять центр протидії корупції.
risu.org.ua
14.06. Росія вперше увійшла до списку 30 країн, які досягають бажаних результатів у зовнішній політиці в внаслідок застосування "м'якої сили".
ТАСС