Події в Україні та світі 2016

13червняПонеділок
13.06. Німеччина виділила 6 млн євро для фінансування гуманітарних проектів продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) в східній Україні в 2016-2017.
ukranews.com
13.06. Агентство S&P Global Ratings зберегло небажаний кредитний рейтинг України незмінним. «Ми як і раніше обережні у фінансових прогнозах, зберігаються значні ризики - в тому числі конфлікт на Сході, і значні зобов'язання, які можуть з'явитися, в зв'язку з двома судовими справами щодо виплати боргу по єврооблігаціях на суму 3 мільярдів доларів».
bloomberg.com
13.06. В ООН назвали неадекватною діяльність добровольчих батальйонів в зоні АТО. "Всі незаконні добровольчі батальйони і формування, що залишилися повинні бути розпущені і роззброєні або реально включені до складу регулярних збройних сил при реальному контролі і відповідальності."
Українські новини
13.06. Звіт Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI): Процес ядерного роззброєння в світі сповільнилося - великі атомні держави поступово зменшують свої арсенали, але активно інвестують в їх модернізацію.
dw.com
13.06. Ян Томбінський: Україні треба розуміти, що ЄС має багато інших проблем. Не можна, як дитина, одразу чекати на цукерку.
glavcom.ua
12червняНеділя
12.06. Стартував латвійський етап міжнародних військових навчань Saber Strike. В цілому в навчаннях на території країн Балтії беруть участь близько 10 000 військовослужбовців з 13 країн НАТО.
rus.delfi.lv
2.06. Посол Литви в Україні Марюс Януконіс: Україна може розраховувати на підтримку НАТО в модернізації своєї системи оборони і Збройних сил.
apostrophe.com.ua
Індепендент: 12.06. Для запобігання тероризму потрібно скасувати санкції ЄС проти Росії. Блокуючи візити російських керівників розвідки до ЄС ми не можемо отримати доступ до цінної інформації державної розвідки в ході їх операцій в Сирії про ІГ.
independent.co.uk
12.06. Сироїд: "згода" один з етапів деокупації Криму і Донбасу. Його суть у покаранні за злочини, і в той же час у прощенні (або амністії). Початися цей етап повинен з повернення внутрішньо переміщених осіб - тих, хто ще захоче повертатися.
zn.ua
11червняСубота
11.06. Виступ делегації України на відкритих дебатах РБ ООН щодо захисту цивільних в миротворчих операціях: "Важко пояснити бездіяльність Ради у відповідь на прямий запит на проведення місії ООН, чия присутність на місцях могла б забезпечити додатковий захист цивільних осіб і внести свій вклад в припинення насильства."
Постійне представництво України при ООН
11.06. На думку заступника голови Верховної Ради О.Сироїд, перше, що повинна зробити Україна - зафіксувати, що юридично Росія - окупант.
zn.ua
10червняП'ятниця
10.06. ЄС має намір подовжити санкції проти Росії, не дивлячись на ознаки пом'якшення настроїв по відношенню до Москви в деяких країнах блоку.
Financial Times
10.06. Відновлення інфраструктури у прифронтових містах неможливо згідно із законодавством України.
rbc.ua
10.06. Аваков пропонує винести "особливий статус" Донбасу на всеукраїнський референдум. Виключення "особливого статусу" Донбасу з законопроекту щодо реформи децентралізації дає йому шанс на підтримку Радою.
zn.ua
10.06. Україна перетворилася через війну в центр нелегальної торгівлі зброєю. Нелегальний бізнес процвітає з початку війни на сході України - не в останню чергу через бійців добровольчих батальйонів, які мають справу зі зброєю.
Der Spiegel
10.06. Славой Жижек: “Ми маємо фактично сьогодні дві Європи. Одна Європа – це технократична Європа Брюсселя, та навіть вони просто хочуть лише частки глобального ринку, у них немає чіткого уявлення. Потім ми маємо анти-іммігрантську популістську Європу, і це, я думаю, – реальна загроза для Європи.”
ua.euronews.com
09червняЧетвер
09.06. У Верховній Раді України зареєстрована постанова про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні.
religion.in.ua
09.06. Країни Вишеградської четвірки попросили Євросоюз виділити Україні гроші на допомогу переміщеним особам.
ua.euronews.com
09.06. Президент Болгарії Росен Плевнелієв: Дії РФ в Україні викликали "час холодного миру", де ніхто не хоче війни, але де ще відбуваються конфлікти і протистояння.
rbc.ua
09.06. Росія стала найбільшим в світі експортером нафти і нафтопродуктів.
vedomosti.ru
09.06. «Я не знаю країни, яка б так часто змінювала правила виборів»: професор Ерік Херон про Україну.
reinvent.platfor.ma
08червняСереда
08.06. П. Порошенко відчуває загрозу з боку націоналістичних добровольців і військових і ветеранів, які є новою силою в українській політиці і складають 15 відсотків виборців.
blogs.ft.com
08.06. Після негативного референдуму, голландський уряд хоче скоротити військову складову Договору ЄС та Києва. … Бо не ЄС несе відповідальність за безпеку Європи і України, а НАТО.
diepresse.com
08.06. Росія будує поруч з Україною ще одну військову базу, яка продовжує ланцюг військових об'єктів уздовж західного кордону РФ, що став передовим в очах Кремля в зростаючому протистоянні з НАТО.
ru.reuters.com
08.06. За межами України легально перебуває до 5 млн українців і ця тенденція зростає.
news.liga.net
08.06. Радник голови СБУ Юрій Тандіт: Спільна з ООН група з моніторингу українських слідчих ізоляторів фактично вже створена і працюватиме по всій території України.
5.ua
08.06. Війна в Донбасі перетворилася на протистояння з низькою інтенсивністю, тому що ні Москва, яка не вивела свої війська, ні Київ дійсно не виконали свої зобов'язання.
lefigaro.fr