Події в Україні та світі 2016

06травняП'ятниця
06.05. МВФ назвав ключовими завданнями України боротьбу з корупцією, податкову, пенсійну реформи і реформу управління держпідприємствами.
УНІАН
06.05. Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука: Україна перерахувала на територію ОРДЛО понад 30 млрд гривень.
Facebook
06.05. ОБСЄ: парад 9 травня у Донецьку і Луганську буде порушенням Мінських угод.
Радіо Свобода
06.05. Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер: Київ повинен перейти від політичних маневрів до управління державою і вирішення проблем. В іншому разі терпіння Заходу вичерпається. Еліти України мають завищене почуття геополітичної важливості країни між Заходом і Росією.
Brookings
06.05. Нурсултан Назарбаєв призупинив земельну реформу, яка вивела на вулиці сотні незгодних, але пообіцяв жорстку відсіч повторенню "українського" сценарію.
Reuters
05травняЧетвер
05.05. Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ з 10 до 18 травня.
Економічна правда
05.05. Парламентський комітет асоціації між Україною та ЄС ухвалив Заключну Заяву та Рекомендації.
Офіційний портал ВРУ
05.05. Держдепартамент США: Росія і США домовилися розширити угоду про припинення вогню в Сирії, включивши в нього провінцію Алеппо, і співпрацювати для посилення контролю за дотриманням цієї домовленості.
Reuters
05.05. Президент Туреччини Ердоган був готовий консолідувати владу після того, як прем'єр-міністр Давутоглу дав зрозуміти, що він піде у відставку на фоні боротьби за владу, що ускладнює зусилля Анкари щодо налагодження глибших зв'язків з Європою і США.
WSJ
04травняСереда
04.05. У Празі почалася зустріч глав МЗС країн Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) і програми Східного Партнерства.
REPORT.AZ
04.05. Мирослав Попович вважає, що законодавча ініціатива щодо заборони Московського патріархату в Україні помилкова, оскільки держава не має права регулювати церковні відносини.
Обозреватель
04.05. BBC оприлюднив фільм-розслідування щодо причин катастрофи Boeing-777 Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.
ВВС
04.05. Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що розпочала збір документів, необхідних для подальшого вирішення питання про передачу засудженої в Росії Надії Савченко в Україну.
ТАСС
04.05. У доповіді ЮНІСЕФ розповіли про сотні тисяч дітей на Донбасі, які потребують допомоги в отриманні освіти.
Тиждень.ua
03травняВівторок
03.05. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін: звільнені 13 українських медиків, яких утримував ІДІЛ.
Twitter
03.05. Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив про необхідність прийняття рішення про розміщення на Донбасі збройної поліцейської місії організації всіма 57 країнами ОБСЄ.
Wyborcza.pl
03.05. Очільник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович: в межах декомунізації в Україні вже змінено 327 назв населених пунктів.
5 канал
02травняПонеділок
02.05. Мінімальна зарплата та прожитковий мінімум в Україні з 1 травня збільшилися на 5% - з 1 378 гривень до 1 450 гривень.
УНІАН
02.05. Виповнюється два роки з дня Одеської трагедії - масових заворушень, внаслідок яких понад 40 людей загинули і кілька сотень зазнали поранень. Досі не завершилося розслідування тих подій і не покарані винуватці.
BBC Україна
02.05. В Естонії починаються масштабні військові навчання НАТО.
РИА Новости
02.05. Очільник представництва ЄС в Україні Ян Томбінський закликав українську владу провести незалежне і прозоре розслідування трагічних подій 2 травня в Одесі.
Facebook
29квітняП'ятниця
29.04. Депутат польського Сейму Малгожата Госевська: Міжнародний кримінальний суд в Гаазі розпочав вивчення доповіді щодо військових злочинів РФ на сході України.
Facebook
29.04. Члени Ради Безпеки ООН не дійшли консенсусу щодо запропонованого Москвою проекту заяви щодо виконання Мінських угод і подій в Одесі 2 травня 2014 року.
РИА Новости
29.04. Кабінет міністрів України вніс до парламенту законопроекти щодо підвищення соціальних стандартів і обсягу субвенції на надання пільг і житлових субсидій, а також про звільнення пенсій від оподаткування.
Інтерфакс-Україна
29.04. Головою Луганської обласної державної адміністрації призначено народного депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Гарбуза.
Указ Президента України