Події в Україні та світі 2016

25червняСубота
25.06. Представник патріарха Варфоломія Александрос Карлуцос вважає "зухвалим кроком" звернення нардепів про автокефалію. ... "Їх політики (українські) не повинні мати ніякого відношення до питання визнання Церкви".
korrespondent.net
25.06. У самопроголошеній "ДНР" місцева народна рада проголосувала за закон про націоналізацію. Власністю "ДНР" оголошено все майно України на її території.
gazeta.ru
25.06. Брюсселю необхідно відмовитися від поглиблення інтеграції і задуматися про перебудову європейського проекту, а США - переглянути своє ставлення до ЄС і шляхи участі в ньому.
golos-ameriki.ru
24червняП'ятниця
24.06. Європейці втомилися від нашої алогічності. Риторика наших політиків за кордоном істотно відрізняється від того, що вони говорять в країні.
Репортер
24.06. Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко: Відбудова інфраструктури на окупованих територіях Сходу України коштуватиме $15 млрд.
zik.ua
24.06. У ПАРЄ подали декларацію про спільні цінності з РФ та необхідність "руху назустріч" з Кремлем.
zn.ua
24.06. Ян Бжезінський: Для НАТО Росія становить більшу загрозу ніж ІГІЛ, тому необхідно було надати летальне озброєння Україні та Грузії.
unian.net
24.06. Крайне правые партии Европы радуются решению Великобритании покинуть Европейский Союз приветствуя его как победу своих собственных анти-иммиграционных позиций и позиций против ЕС.
theguardian.com
23червняЧетвер
23.06. Народні депутати, які не входять до парламентської більшості, направили альтернативне звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо «збереження канонічного православ'я в Україні і миру в суспільстві».
glavcom.ua
23.06. Фонд США-Україна проаналізував охоплення великими американськими газетами та виявив, що освітлення за останній рік криз в Іраку і Сирії масово випереджають освітлення кризи в Україні. Наприклад, The New York Times опублікувала 227 історій про кризу в Сирії протягом останніх 12 місяців, 127 щодо Іраку, а всього 24 на Україні.
atlanticcouncil.org
23.06. 21 червня глава «ДНР» Олександр Захарченко висунув Україні ультиматум: або вона голосує за закон про місцеві вибори в Донбасі до 14 ли00пня, або «ДНР» проводить вибори самостійно. ... Можлива причина ультиматуму може бути суто внутрішньою: необхідно пояснити виборцям чергове перенесення дати голосування.
gazeta.ru
23.06. Делегація РФ візьме участь у літній сесії ПА ОБСЄ в Тбілісі. Росіяни будуть включені в обговорення всіх питань порядку денного.
izvestia.ru
23.06. Христина Зеленкова, автор доповіді "Політичні наслідки конфлікту в Україні" в ПАРЄ: Росія навмисно затягує конфлікт на Донбасі.
unian.net
22червняСереда
22.06. Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш - Конфлікт на Донбасі не вирішиться навіть після повернення контролю над кордоном.
rbc.ua
22.06. Лутковська повідомила про підготовку до підписання меморандуму з РФ про передачу ув'язнених з окупованого Криму.
zn.ua
22.06. Військова допомога Україні з боку західних країн може призвести до початку Третьої світової війни, заявила Надія Савченко.
glavcom.ua
22.06. РФ в ООН закликала не ставити штучні терміни запуску політичного процесу в Сирії.
tass.ru
21червняВівторок
21.06. Українські експортери використали на початок червня 85% всіх квот на безмитні поставки продовольства в Європейський Союз.
segodnya.ua
21.06. Кількість людей, що мусили тікати від війни, погроз та бідності досягнула рекордної кількості у 2015 році – 65,3 мільйонів осіб по всьому світу.
ua.euronews.com
21.06. Вибори в Донбасі 24 липня проведені не будуть.
izvestia.ru
21.06. Ірина Геращенко: в Парламентській асамблеї Ради Європи пом'якшується антиросійська риторика, зокрема звучать заклики вже в 2016 році повернути делегацію з РФ.
rbc.ua
21.06. Клімкін: Росія веде гібридну війну проти Європи, без військового компонента, який присутній в Українi.
vg.no
20червняПонеділок
20.06. Українська делегація в ПАРЄ обурена відсутністю в щорічній доповіді Генсека Ради Європи про права людини згадки про порушення прав людини в анексованому Криму і на окупованому Донбасі.
unian.net
20.06. Канадська розвідка попереджає: «Росія готується до війни».
Gazeta Wyborcza
20.06. Білорусія зазнає економічних втрат в зв'язку з санкційним протистоянням Росії і ЄС.
interfax.ru
20.06. Депутати правлячої партії Польщі відповіли на вибачення екс-президентів України за Волинь. Парламентарі від "ПіС" в своєму листі до українців назвали події на Волині "геноцидом".
zn.ua