Події в Україні та світі 2016

23грудняП'ятниця
23.12. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ впродовж цього року зафіксувала понад 300 тис. порушень режиму припинення вогню.
glavcom.ua
23.12. Вибраний президент Дональд Трамп закликав до розширення ядерного потенціалу Сполучених Штатів, в твіттері, що стривожило експертів в області нерозповсюдження, які вважають, що зростання арсеналу США може живити глобальну напруженість.
reuters.com
23.12. Організація Об'єднаних Націй прийняла рішення про створення групи з розслідування військових злочинів, скоєних в ході конфлікту в Сирії.
radiopolsha.pl
21грудняСереда
21.12. Посол США в Україні Марі Йованович вважає, що військового вирішення конфлікту на Донбасі немає.
rbc.ua
21.12. Верхня палата парламенту Нідерландів готова підтримати асоціацію з Україною ... При цьому у нижній палаті парламенту виступають проти урядової декларації.
tyzhden.ua
21.12. Місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей мають відбутися під контролем і за сприяння ОБСЄ, лише після цього ці території можуть отримати «спеціальний статус», заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, пояснюючи так звану «формулу Штайнмаєра».
radiosvoboda.org
20грудняВівторок
20.12. На 19 грудня 2016 року, Рада продовжила економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки до 31 липня 2017 року.
consilium.europa.eu
20.12. Генасамблея ООН прийняла резолюцію про стан справ в області прав людини в Криму і Севастополі. У документі засуджуються "утиски прав людини і дискримінаційні заходи" з боку "російської окупаційної влади" на анексованому півострові.
Deutsche Welle
20.12. ЄС знову заявляє про свою солідарність щодо гуманітарної ситуації в східній частині України, закликаючи всі сторони полегшити свободу пересування цивільних осіб, а також до ефективного надання соціальних пільг для всіх громадян України.
consilium.europa.eu
19грудняПонеділок
19.12. Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила про підтримку рішення уряду України щодо націоналізації Приватбанку.
eurointegration.com.ua
19.12. Обидві сторони збройного конфлікту на сході України звинувачують один одного в загостренні ситуації.
Deutsche Welle
19.12. Два роки тому Україна була пріоритетом номер один. А зараз вона номер чотири, або п'ять, тому що з'явилися інші проблеми. Такі як Сирія, міграція, Brexit. - Іван Штефанець, член Європейського парламенту.
biz.nv.ua
18грудняНеділя
18.12. У Брюсселі 19 грудня українська урядова делегація візьме участь у третьому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.
tyzhden.ua
18.12. Десятки тисяч демонстрантів у Мадриді протестують проти політики економії уряду Маріано Рахоя.
dw.com
18.12. Наприкінці січня, чотирма великими державами світу керуватимуть авторитарні постаті. Володимир Путін в Росії, Сі Цзіньпін в Китаї, Нарендра Моді в Індії і Дональд Трамп в США.
theguardian.com
18.12. Голови держав або урядів 27 країн-членів ЄС, Голова Європейської Ради та Голова Європейської Комісії затвердили процесуальний порядок переговорів про вихід Сполученого Королівства з ЄС.
eeas.europa.eu
17грудняСубота
17.12. Вивчення Міжнародним кримінальним судом в Гаазі зібраних правозахисниками матеріалів зі злочинів Росії в окупованому Криму може зайняти до трьох років.
zn.ua
17.12. Пан Гі Мун назвав найбільшою невдачею ООН за минулі 10 років нездатність домогтися припинення конфлікту в Сирії, а нинішню ситуацію в Алеппо - пеклом.
unian.net
17.12. Голова МВС Польщі звинуватив опозицію в спробі незаконного захоплення влади.
interfax.com.ua