Події в Україні та світі 2016

08листопадаВівторок
08.11. Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі подав у відставку з поста губернатора українського регіону Одеса, звинувативши керівництво країни в неприборканій корупції, незважаючи на обіцянки урядової реформи.
The Wall Street Journal
08.11. Європа повинна перестати втручатися у внутрішні справи Туреччини, сказав прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим на засіданні парламентської фракції Партії справедливості і розвитку.
aa.com.tr
08.11. Високопоставлений представник НАТО заявляє, що альянс хоче залучити Росію до діалогу, незважаючи на заклопотаність з приводу нарощування військової сили Москви в Криму.
www.washingtonpost.com
08.11. Парламент Угорщини проголосував проти законопроекту, що забороняє розселення "іноземних громадян" на території країни, висунутого прем'єр-міністром Віктором Орбаном.
Deutsche Welle
07листопадаПонеділок
07.11. Німеччина надасть Україні EUR 72 млн нової допомоги для сталого економічного розвитку, регіонального розвитку, енергоефективності та внутрішньо переміщених осіб.
interfax.com.ua
07.11. Відносини між Європейським Союзом і Туреччиною - кандидатом на членство проходять через «ламкий» період, заявив Турецький міністр у справах ЄС Омер Челік, звинувачуючи тих, хто закликатиме до заморожування переговорів з Анкарою у расизмі.
reuters.com
07.11. Україна готова надати "зелений коридор" для евакуації російських військ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна у невизнаному Придністров'ї.
ukranews.com
06листопадаНеділя
06.11. Володимир Горбулін: Без аналізу і розуміння змін, що відбуваються на міжнародному рівні, нам не вдасться повною мірою владнати конфлікт на Сході країни і зрозуміти мотивації залучених у процес учасників.
gazeta.zn.ua
06.11. У Китаї засновано інвестиційний фонд обсягом € 10 млрд для фінансування проектів в Центральній і Східній Європі.
rns.online/finance
06.11. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала за тиждень в зоні проведення АТО 8 тис. порушень режиму тиші.
rbc.ua
06.11. Уряд Шотландії, як очікується, приєднається до судового позову проти планів британського уряду щодо виходу Британії з ЄС.
reuters.com
05листопадаСубота
05.11. Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович: Україну не будуть закликати в односторонньому порядку виконувати свої політичні зобов'язання до того, як Росія виконає свої зобов'язання в сфері безпеки.
gazeta.zn.ua
05.11. Європейський Союз повинен зміцнити свої кордони, захищаючись від наступного притоку мігрантів в очікуванні можливого краху угоди блоку з питань біженців з Туреччиною, сказав міністр оборони Австрії.
Deutsche Welle
Високопоставлений європейський чиновник закликав уряд колишньої радянської держави Білорусі рухатися вперед з демократичними реформами після парламентських виборів, на яких західні спостерігачі відзначали незначні успіхи.
washingtonpost.com
03листопадаЧетвер
03.11. Cуд Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії постановив, що уряд не може почати процес виходу з Європейського Союзу без голосування від парламенту, завдаючи удару по стратегії прем'єр-міністра Терези Мей з виходу країни з блоку.
wsj.com
03.11. Якщо Євросоюз в найближчі дні не скасує візовий режим для громадян Туреччини, Анкара до кінця 2016 року відмовиться виконувати угоду щодо біженців, заявив глава турецького МЗС.
Deutsche Welle
03.11. ЄБРР: майже чверть громадян колишніх соцкраїн бідніші, ніж в 1989 році.
vedomosti.ru
02листопадаСереда
02.11. Думка The Guardian щодо Росії: ні партнер, ні ворог. Поведінка Росії на міжнародній арені тривожить. Але реакція Заходу не повинна бути ні агресивною, ні доброзичливою - і вона повинна бути заснована на трансатлантичній єдності.
theguardian.com
02.11. Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що мінімальну заробітну плату в Україні офіційно отримує близько 3,7 млн людей.
glavcom.ua
02.11. Українські депутати внесли на розгляд законопроект про обов'язкові квоти на теле- і радіопрограми українською мовою.
izvestia.ru