Події в Україні та світі 2016

16грудняП'ятниця
16.12. Дональд Туск, президент Європейської ради, заявив, що ЄС розраховує на голландців. "Ратифікація є важливою не тільки для України, але і для геополітичного становища і авторитету в Європі."
theguardian.com
16.12. Президент України Петро Порошенко обговорив з віце-президентом США Джозефом Байденом ситуацію на Донбасі і стан виконання Мінських домовленостей.
interfax.com.ua
16.12. Київ і більшість центрів ЄС побачили угоду про асоціацію в якості вирішальної підтримки України проти Росії, що відіграє активну роль у зовнішній політиці по всій Європі і на Близькому Сході.
reuters.com
15грудняЧетвер
15.12. Якщо Україна загальмує процес реформ, то може втратити безвізові привілеї з ЄС. Така норма міститься у резолюції щодо призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами, яку ухвалив Європарламент.
Deutsche Welle
15.12. НАТО проведе офіційну зустріч з Росією в понеділок після того, як Москва вирішила обговорити конфлікт на сході України, і так як альянс прагне уникнути будь-якої ескалації протистояння Схід-Захід.
reuters.com
15.12. Національне антикорупційне бюро є найефективнішим серед державних органів України, що опікуються боротьбою з корупцією - опитування Американськї торгівельної палати щодо сприйняття рівня корупції в Україні.
ukrpohliad.org
14грудняСереда
14.12. Міжнародний кримінальний суд розглядає події на Майдані в 2013-2014 роках, анексію Криму і війну на Донбасі в рамках одного досьє.
hvylya.net
14.12. Станом на 12 грудня 2016 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 654 845 переселенців або 1 334 297 сімей з Донбасу і Криму.
msp.gov.ua
13грудняВівторок
13.12. В Україні в рамках моніторингового оцінювання працюють експерти Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO).
interfax.com.ua
13.12. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у четвер буде просити лідерів Європейського Союзу виключити вступ України до блоку на даний момент, і поставити чіткі обмеження на преференції, які вони пропонують Києву в рамках знакової угоди про співпрацю.
Reuters
13.12. Вирішення проблеми ратифікації Угоди про асоціацію з Україною буде знайдено вже в найближчі дні, переконаний посол ЄС в Україні Хьюго Мінгареллі.
interfax.com.ua
12грудняПонеділок
12.12. Правозахисники попереджають про посилення кампанії переслідування проти кримських татар в Криму, в тому числі політичних арештів, судових процесів і викрадень.
theguardian.com
12.12. Канцлер ФРН Ангела Меркель запропонувала Туреччині надати допомогу в боротьбі з тероризмом.
Deutsche Welle
12.12. ЄС і Куба підписали угоду про нормалізацію відносин - Договір про політичний діалог та співробітництво.
tass
12.12. Німецьке видання Die Welt пише, що війну в Донбасі почали поступово забувати.
zn.ua
11грудняНеділя
11.12. Міноборони Німеччини направить в Україну військових інструкторів для допомоги в підготовці особового складу сухопутних військ українських збройних сил.
radiopolsha.pl
11.12. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає за необхідне продовження переговорів з Туреччиною про її вступ до Євросоюзу.
zn.ua
11.12. Турецький Меджліс: Проблема Криму - це наша національна проблема.
news.liga.net
11.12. Вибраний президент США Дональд Трамп висловив сумнів у тому, що Сполучені Штати зобов'язані дотримуватися своєї давньої позиції, що Тайвань є частиною "єдиного Китаю".
reuters.com