Події в Україні та світі 2016

01листопадаВівторок
01.11. Україна приголомшена, величезні грошові резерви політичної еліти стають надбанням громадськості.
theguardian.com
01.11. Президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію про створення закону про російську націю. За його словами, в такий закон може вирости стратегія щодо розвитку національних відносин в Росії.
interfax.ru
01.11. Уряд Нідерландів готовий ратифікувати угоду про асоціацію України з Європейським союзом за умови прийняття уточнюючої декларації. ... У декларації повинно бути вказано, що безвізовий режим для України не є кроком до повноправного членства в ЄС.
rbc.ua
31жовтняПонеділок
31.10.Европейскій союз і Канада підписали довгоочікувану торгову угоду, офіційно завершивши спірний процес затвердження, який погрожував зірвати весь порядок торгового блоку.
wsj.com
31.10. Розширені персональні санкції проти російських громадян і компаній вступили в понеділок в силу в Україні.
tass.ru
31.10. Порошенко: Україна виконала всі 144 вимоги щодо безвізового режиму з Євросоюзом.
censor.net.ua
31.10. Посередники Ватикану і Пекіну досягли компромісу щодо того, хто вибирає католицьких єпископів в Китаї, потенційно відзначаючи важливий крок на шляху до завершення 60 років відчуження. Пропонований компроміс може привернути люті протести з боку китайських католиків.
The Wall Street Journal
30жовтняНеділя
30.10. Перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс закликав опозиційні партії в голландському парламенті підтримати Угоду ЄС-Україна про асоціацію, навіть якщо виборці в Нідерландах відхилили її на референдумі в квітні.
politico.eu
30.10. Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розраховує, що питання розміщення спеціальної місії на Донбасі перейде від ОБСЄ до ООН.
pravda.com.ua
30.10. Ренці погрожує заблокувати ухвалення бюджету ЄС, якщо всі європейські країни, включно з Угорщиною, не будуть брати участь у розв‘язанні кризи з мігрантами.
ua.euronews.com
30.10. ОПЕК не в змозі доопрацювати пропозицію про впровадження скорочення виробництва. Лідер картелі каже, що будуть катастрофічні наслідки для промисловості, якщо виробники нафти не візьмуться до плану.
wsj.com
28жовтняП'ятниця
28.10. В Україні створюється фонд, який акумулюватиме кошти міжнародних та українських донорів для підтримки проектів по відновленню Донбасу.
glavcom.ua
28.10. У Німеччині, сирійці вважають, що чимало з арабських мечетей країни є більш консервативними ніж у них вдома.
reuters.com
28.10. Держави-члени Організації Об'єднаних Націй переважною більшістю проголосували, щоб почати переговори щодо договору про заборону ядерної зброї, незважаючи на сильну протидію з боку ядерно озброєних країн та їхніх союзників.
theguardian.com
28.10. Підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі - до 3200 грн, виявилося неприємним сюрпризом, про який не знали радники і міжнародні партнери України. ... Заявив співголова Стратегічної групи радників Лешек Бальцерович.
economics.unian.net
27жовтняЧетвер
27.10. Ризик гуманітарної катастрофи в Мосулі. Число людей в Іраку, які потребують тій чи іншій формі гуманітарної допомоги, вже перевищує десять мільйонів. Це майже одна третина населення країни.
nationalinterest.org
27.10. У рамках проекту НАТО Україні передано 456 одиниць обладнання для проведення робіт з гуманітарного розмінування.
glavcom.ua
27.10. Великобританія пообіцяла дислокувати в наступному році в Румунії винищувачі, а США - солдат, танки і артилерію в Польщі в рамках наймасштабнішого з часів холодної війни нарощування військової присутності НАТО біля російських кордонів.
reuters.com
26жовтняСереда
26.10. Месіанський апокаліпсис ісламської держави відкладається. ... Есхатологія ІД - в теології смерті, здоровий глузд і кінець світу завжди були гнучкими. Експерти розглядають її більше як інструмент для вербування, ніж принцип віри.
economist.com
26.10. Коаліція США по боротьбі з бойовиками ісламської держави не прийняла достатніх заходів обережності, щоб уникнути жертв серед цивільного населення в Сирії і недооцінює вплив своїх операцій на цивільне населення, Amnesty International.
reuters.com
26.10. Представник ООН Джихан Султаноглу: Рівень безробіття на Донбасі сягнув понад 50%.
glavcom.ua
26.10. Патріарх Кирил вважає, що Російська православна церква повинна брати активнішу участь у дискусіях у ЗМІ на церковно-суспільні теми.
tass.ru