Події в Україні та світі 2016

27листопадаНеділя
27.11. Україну можуть позбавити права провести міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2017» через затримки в організації заходу.
ru.tsn.ua
27.11. Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сподівається, що італійці не відмовляться від реформ, які підтримуються прем'єр-міністром Ренці, коли вони голосують на референдумі щодо змін до Конституції країни.
reuters
27.11. Юлія Мостова: Ми імітуємо реформи, що мають нас привести до тупіку, в який уже прийшов світ.
nv.ua
26листопадаСубота
26.11. Фідель Кастро, лідер кубинської революції, що побудував комуністичну державу на порозі США і півстоліття відбивав американські спроби повалити його, помер в п'ятницю у віці 90 років.
reuters.com
26.11. Уряд Німеччини зробив заяву, в якій підкреслив, що угода між Європейським Союзом і Туреччиною про контроль над потоком біженців - в інтересах обох сторін.
radiopolsha.pl
26.11. Президент України Петро Порошенко доручив МЗС України продовжити роботу для того, щоб все більше іноземних держав визнали геноцидом Голодомор 1932-1933 рр.
tyzhden.ua
25листопадаП'ятниця
25.11. Заступник Голови Європейської Комісії Марош Шефчович: "Я очікую проведення переговорів щодо газу з участю Росії, України і Європейської Комісії. Наступний раунд переговорів пройде в Брюсселі найближчим часом".
eeas.europa.eu
25.11. Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді звернувся до всіх сторін залучених до конфлікту в Україні із закликом покращити свободу пересування на пунктах пропуску.
unhcr.org.ua
25.11. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відзначив: «Я переконаний, що в найближчі два роки ми будемо проводити деокупацію Донбасу. І найважливішу роль у ній відіграє Нацгвардія».
mvs.gov.ua
24листопадаЧетвер
24.11. Україна пов'язала подальше виконання Рамкового рішення про розведення сил і засобів на Донбасі з демілітаризацією Дебальцевого.
УНІАН
24.11. Європейський парламент голосує за блокування спроб Туреччини вступити в ЄС.
independent.co.uk
24.11. Угорщина дала Україні кредит на 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури.
zn.ua
23листопадаСереда
23.11. У Європарламенті відбулися дебати щодо резолюції під назвою "Стратегічна комунікація ЄС з протидії спрямованої проти нього пропаганди третіх сторін" про боротьбу з російською і ісламістською пропагандою.
Deutsche Welle
23.11. Японія і Південна Корея поділяться військовою інформацією про Північну Корею. Договір усуває необхідність в США, як у посередникові з розвідкою.
wsj.com
23.11. Україна з початку 2017 року приєднається до Плану BEPS по боротьбі з ухилянням від оподаткування.
interfax.com.ua
22листопадаВівторок
22.11. Хорватія пропонує створити двосторонню групу з вивчення та впровадження досвіду реінтеграції окупованих територій і повернення їх до мирного життя.
unian.net
22.11. Під час переговорів в Швейцарії про возз'єднання розділеного острова Кіпр не змогли укласти угоду, повідомляє Організація Об'єднаних Націй.
reuters.com
22.11. США вийдуть з Транстихоокеанського торгівельного партнерства (ТТП) в перший же день президентства Дональда Трампа. ... Угода про ТТП була однією зі стрижневих елементів політики, президента Барака Обами, який хотів через неї посилити співпрацю між США та Азією.
Deutsche Welle
22.11. Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді вирушить на Донбас, щоб особисто оцінити масштаби лиха, в якому опинилися люди.
glavcom.ua