Події в Україні та світі 2016

15листопадаВівторок
15.11. Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал) розцінює ситуацію в аннексованому Криму як міжнародний збройний конфлікт між Україною і Росією.
glavcom.ua
15.11. Новий план з оборони і безпеки Євросоюзу, узгоджений 14 листопада, передбачає створення міні-військового штабу і спільних сил швидкого реагування.
eurointegration.com.ua
15.11. Туреччина могла б провести референдум в наступному році щодо питання про доцільність продовжувати переговори про членство з Європейським союзом, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.
trtworld.com
15.11. Поліцейські Німеччини роблять рейди проти підозрюваних прихильників "ІД". Влада провела більше 200 обшуків проти підозрюваних радикальних фундаменталістів. Німецькі ЗМІ повідомили про те, що мішені були частиною відомої салафістської групи "True Religion".
Deutsche Welle
13листопадаНеділя
13.11. Місія МВФ буде наполягати на продовженні в Україні антикорупційної реформи і скасування пенсійних привілеїв для окремих груп населення.
zn.ua/ECONOMICS
13.11. Проросійським кандидатам в президенти пророкують перемогу в Болгарії і Молдові. Вибори в країнах колишнього радянського блоку створюють випробування для ЄС щодо все більш експансіоністської Росії.
theguardian.com
13.11. Європейські популісти побачили зелене світло для повстання. Від Франції до Нідерландів і Угорщини, крайні праві кандидати ведуть мову про новий світовий порядок.
politico.eu
13.11. Уряд Колумбії разом з повстанським угрупованням FARC досягли згоди щодо нового мирної угоди.
Deutsche Welle
12листопадаСубота
12.11. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах до рівня «В-» - з рівня «ССС».
fitchratings.com
12.11. Економічні втрати Сирії від громадянської війни, яка триває з 2011 року, становлять майже 260 млрд доларів. Про це йдеться в дослідженні Економічної і соціальної комісії ООН для Західної Азії.
rbc.ua
12.11. Молдова, ймовірно, залишиться на шляху до тісніших зв'язків з ЄС щоб зберегти її економічне відродження, навіть якщо останній тур у неділю виграє про-російський кандидат в президенти.
reuters.com
11листопадаП'ятниця
11.11. Втрачене економічне зростання країн на Близькому Сході через «арабську весну» за період з 2011 року склало 614 млрд доларів, звіт Економічної і соціальної комісії для Західної Азії ООН.
glavcom.ua
11.11. Вітальний лист Голови Європейської Ради Туска і Голови Європейської Комісії Юнкера Дональду Трампу: Сьогодні як ніколи важливо зміцнювати трансатлантичні відносини. Тільки в тісній співпраці ЄС і США можуть продовжити робити внесок у подолання таких безпрецедентних викликів, як ІД, загрози суверенітету і територіальній цілісності України, зміна клімату та міграція.
consilium.europa.eu
11.11. Турецькі і грецькі кіпрські лідери провели на минулому тижні важкі переговори про возз'єднання, але найскладніша проблема все ще не вирішена: майбутня роль Туреччини на острові.
politico.eu
11.11. Парламент Нідерландів надав уряду додаткові 6 тижнів на переговори по ситуації з ратифікацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
ukrinform.ru
10листопадаЧетвер
10.11. Папа Франциск зібрав для потерпілих в результаті військових дій на Донбасі українців понад десять мільйонів євро.
religions.unian.ua
10.11. Європейський союз в грудні, швидше за все, продовжить економічні санкції стосовно Росії через її роль в українському конфлікті, але їх відновлення в майбутньому може виявитися важче, якщо Дональд Трамп зможе поліпшити відносини з Москвою.
reuters.com
10.11. Україна схоже серед найбільш стурбованих перемогою Трампа країн. Натяк обраного президента що Сполучені Штати визнають анексію Росією Криму турбує політиків в Києві. ... ... Україна досі розглядає Сполучені Штати своєю найбільшою державою-союзником. Протягом усієї своєї кампанії Трамп, однак, відхиляв заклики надати більше підтримки українському урядові.
www.washingtonpost.com
09листопадаСереда
09.11. Дональд Трамп приголомшує світ, він вибраний 45-м президентом США.
usatoday.com
09.11. ЄС розглядає можливість заморозити переговори про членство з Туреччиною. Блок розділяє такий крок, так як це може поставити під загрозу міграційну угоду і зусилля по боротьбі з ісламською державою.
The Wall Street Journal
09.11. МВФ може не дати Україні транш в 2016 через неприйняття Радою необхідних законів, - НБУ.
ukranews.com
09.11. Кримчанам все ж таки доведеться почати платити по кредитах, узятих раніше в українських банках.
kommersant.ru
09.11. Соціологічні опитування показують, Ле Пен, швидше за все, виграє перший раунд президентських виборів у Франції в наступному році, але програє у другому раунді.
reuters.com