Події в Україні та світі 2016

10грудняСубота
10.12. Марк Рютте, голландський прем'єр-міністр, виклав свої вимоги до рішення, підписаного главами уряду ЄС, ясно даючи зрозуміти, що "угода про асоціацію" не повинна створювати оборонних гарантій для України або бути кроком на шляху її можливого членства в блоці.
THE FINANCIAL TIMES
10.12. Євросоюз на півроку продовжить основні економічні санкції відносно Росії 15 грудня.
reuters.com
10.12. Країни, що не входять до ОПЕК, погодили скорочення видобутку нафти на 558 тис. баррелів на добу, повідомив міністр нафти Іраку Джабар Алі аль-Ляібі.
interfax
09грудняП'ятниця
09.12. Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр заявив, що члени ОБСЄ роз'єднані і одним з найважливіших пунктів їхніх розбіжностей є ситуація в Україні.
Deutsche Welle
09.12. Сенат США схвалив законодавство про розширення прийнятого в 2012 році "закону Магнітського" на весь світ.
pravda.com.ua
09.12. Звернення Ініціативної Групи “Першого грудня”… Політичний клас – у полоні корисливих або ж вузьких партійних інтересів. Гідність людини, пам’ять про Майдан розчиняється у чварах і корупційних комбінаціях злодійкуватих можновладців. … Україна не має права на чергове самознищення через брак волі до внутрішньої консолідації нації.
1-12.org.ua
08грудняЧетвер
08.12. Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) затвердив законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.
eurointegration.com.ua
08.12. В ООН повідомили про загибель майже 10 тис. людей в ході конфлікту в Україні, з них 2 тис. - мирні жителі.
interfax.com.ua
08.12. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звинуватив сторони конфлікту на сході України у відсутності волі для досягнення прогресу в мирному процесі.
Deutsche Welle
07грудняСереда
07.12. Відповідно до нового звіту Європейського суду аудиторів, незважаючи на зусилля щодо реформування, Україна досі сприймається найбільш корумпованою країною в Європі. Корисливі інтереси впливають на формування громадської політики. Олігархічні клани продовжують чинити домінуючий вплив на економіку, політику і ЗМІ України.
eca.europa.eu
07.12. Верховна Рада прийняла постанову про звернення до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932–1933 років в Україні злочином геноциду українського народу.
tyzhden.ua
07.12. У лютому 2017 року головування в Раді безпеки ООН перейде до України.
zn.ua
07.12. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг говорить, що ситуація в області безпеки на сході України "залишається серйозною" і "перешкоджає прогресу в напрямку політичного врегулювання".
washingtonpost.com
06грудняВівторок
06.12. Компанії Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube об'єднують зусилля для запобігання пропаганди екстремізму і тероризму на їх сервісах.
kommersant.ru
06.12. Жертвами війни на Донбасі стали 10 тисяч осіб - Порошенко.
unian.net
06.12. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підписав закон про ратифікацію угоди з Росією за проектом газопроводу Турецький потік.
biz.liga.net
06.12. Кабмін затвердив проект угоди з ЄС про фінансування боротьби з корупцією в Україні. Бюджет проекту складає 16,34 мільйона євро.
unian.net/eurobusiness
05грудняПонеділок
05.12. В Україні через конфлікт на Донбасі більше 3,8 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги - ООН.
unian.net
05.12. Сім з десяти країн, нинішні або колишні глави яких були названі в Панамських документах, продовжують мовчати або відмовляються відкривати розслідування, в тому числі Саудівська Аравія, Катар і Україна, де парламент відхилив пропозицію про створення комісії з розслідування.
panamapapers.icij.org
05.12. Прем'єр-міністр Італії Матео Ренці націлений на відставку після нищівної поразки на референдумі по конституційній реформі, в результаті чого третя за розміром економіка єврозони в стані політичної невизначеності.
reuters.com