Події в Україні та світі 2016

21листопадаПонеділок
21.11. Екс-президент Франції Ніколя Саркозі визнав свою поразку в праймеріз партії "Республіканці", де він зміг зайняти лише третє місце, і оголосив що йде з політики.
dw.com
21.11. Нова бомба ЄС запрацювала в Нідерландах. Закон по референдуму дав голландським євроскептикам потужний інструмент, щоб блокувати глибшу європейську інтеграцію і навіть більше.
wsj.com
21.11. Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ відзначають збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області.
news.liga.net
20листопадаНеділя
20.11. Європейські лідери прийшли до консенсусу 27-ми націй про те, що "жорсткий Brexit" ймовірно, буде єдиним способом проводжати майбутні популістські заколоти, які могли б привести до розпаду Європейського союзу.
theguardian.com
20.11. В ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахой після саміту, канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила роздратування, що мир в Україні все ще далекий для  досяжності.
washingtonpost.com
20.11. У Києві пройшов з'їзд делегатів кримськотатарських мусульманських організацій, в ході якого на материковій Україні було створено Духовне управління мусульман Криму.
unian.net
19листопадаСубота
19.11. Під час телефонної розмови з Дональдом Трампом президент Європейської ради Дональд Туск наголосив на необхідності підтримати Україну.
zn.ua
19.11. Країни Заходу згодні з тим, що санкції проти Москви не повинні бути скасовані до повного виконання Мінських угод по Україні. Лідери США і країн ЄС наполягають на мирному вирішенні українського конфлікту.
Deutsche Welle
19.11. Під час понад двогодинної зустрічі Голова Верховної Ради України Андрій Парубій обговорив із Вселенським Патріархом питання перспективи утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні та надання їй Томосу про Автокефалію.
rada.gov.ua
18листопадаП'ятниця
18.11. Комітет постійних представників узгодив позицію для переговорів щодо лібералізації візового режиму для України. ... Рада вважає, що набуття чинності лібералізації візового режиму для України має бути одночасно зі вступом в силу нового механізму екстреного припинення його дії.
consilium.europa.eu
18.11. Французькі праві готуються обрати свого кандидата на наступних президентських виборах. … Експерти прогнозують, що саме кандидат від правих має високі шанси стати наступним президентом Франції.
ua.euronews.com
18.11. Лібералізація візового режиму з ЄС стане виконанням політичних обіцянок президента Петра Порошенка в той час, коли перемога Трампа поставила під питання американську політику щодо України.
zn.ua
17листопадаЧетвер
17.11. Білорусія готова провести вибори у Донбасі і охороняти кордон Росії та України на спірних ділянках, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко.
ria.ru
17.11. Указ Путіна [офіційно вийти з МКС], опублікований на сайті Кремля після затвердження доповіді комітетом ООН з прав людини, який засудив "тимчасову окупацію Криму" Росією і звинуватив Москву у зловживанні та дискримінації прав на півострові, раніше контрольованому Україною.
washingtonpost.com
17.11. Лідери країн ЄС обговорять у п'ятницю з Бараком Обамою продовження діючих щодо Росії санкцій і можливість введення нових, за бомбардування у Сирії.
reuters.com
16листопадаСереда
16.11. У Третьому комітеті Генасамблеї ООН прийняли резолюцію, в якій засуджуються порушення прав людини з боку «російської окупаційної влади» на території Криму і Севастополя.
unmultimedia.org
16.11. Оксфордський словник англійської мови вибрав слово 2016 року, яким стало "постправда" (post-truth).
interfax.ru
16.11. Франк-Вальтер Штайнмаєр, нинішній міністр закордонних справ ФРН, стане в лютому новим президентом країни, змінивши на цій посаді Йоахима Гаука. Про це домовилися провідні партії країни.
svoboda.org
16.11. Гонка, що визначить наступного президента Франції перетворюється на референдум з питання про те, що значить бути французом.
wsj.com