Події в Україні та світі 2016

04грудняНеділя
04.12. Мінфін надав реєстр переселенців в розпорядження колекторської компанії.
zn.ua
04.12. Саудівська Аравія, Катар, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) і Туреччина закликали до скликання надзвичайної сесії Генеральної Асамблеї ООН для обговорення ситуації в сирійському місті Алеппо, де йдуть бойові дії.
ТАСС
04.12. Туреччина робить кроки для забезпечення ведення торгівлі в національних валютах з Росією, Китаєм і Іраном, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.
reuters.com
04.12. Австрійське голосування в президентському протистоянні спостерігали по всій Європі. Австрійці повернулися на виборчі дільниці, щоб розсудити президентську гонку між правим популістом і його суперником з лівим ухилом.
Deutsche Welle
02грудняП'ятниця
02.12. Подачу води в ОРЛО припинили через борги ... без води залишилися 1,2 млн жителів окупованих районів Луганської області.
zn.ua
02.12. Еліав Білоцерковськи: Дуже важливо, щоб в кожній країні, в тому числі в Україні, була проведена робота по досягненню історичної істини.
daily.rbc.ua
02.12. Законопроект про ратифікацію угоди з Росією по "Турецькому потоку" прийнятий парламентом Туреччини.
Deutsche Welle
02.12. Іран пригрозив вжити відповідних заходів проти голосування Сенатом США за продовження терміну Закону про санкції проти Ірану (ISA) на 10 років, заявивши, що це порушує минулорічну угоду з шістьма великими державами, про обмеження ядерної програми.
reuters.com
01грудняЧетвер
01.12. Колишні лідери України, Польщі, країн Балтії та РФ 1 грудня в Києві оголосили про створення Міжнародного центру Балтійсько-Чорноморських досліджень і консенсусних практик.
gordonua.com/
01.12. Німеччина 1 грудня перейняла на себе головування в G20 - групі найбільших економік світу, на які припадає 80 відсотків промвиробництва і торгівлі планети.
ukrinform.ru
01.12. Норвегія і Фінляндія відновили економічні і торговельні контакти з російським урядом вперше після анексії Криму в знак потепління у відносинах.
ft.com
30листопадаСереда
30.11. Страх глобалізації є найбільш важливим фактором в підштовхуванні європейських громадян в сторону популістських правих партій, і ці побоювання найбільш гострі в Австрії та Франції, показало дослідження Bertelsmann Foundation.
reuters.com
30.11. Франція готова продовжити санкції проти РФ і тим самим продемонструвати рішучість у підтримці України - посол Дюмон.
interfax.com.ua
30.11. Штайнмаєр назвав безрезультатними переговори глав МЗС "Нормандської четвірки" в Мінську.
zn.ua
29листопадаВівторок
29.11. Україна - друга країна за кількістю інвестицій ЄБРР. В 2016 р. банк інвестує в Україну 400 млн євро, а в наступному році ця сума може бути збільшена.
kmu.gov.ua
29.11. Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро вимагає провести екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення ситуації в Алеппо, де вже кілька днів тривають запеклі бої.
bbc.com
29.11. Валерія Гонтарева: "... у 2017 році нам буде потрібно не тільки робити платежі за зовнішнім боргом на суму близько 1.6 млрд. дол. США, але й повертати МВФ понад 1 млрд. дол. США за програмою stand-by".
bank.gov.ua
28листопадаПонеділок
28.11. Існує мало шансів на значний прогрес на припинення бойових дій в східній частині України, повідомляє МЗС Німеччини, напередодні міжнародних переговорів.
reuters.com
28.11. Кандидатом від республіканців на президентських виборах у Франції, призначених на травень 2017 року, буде екс-прем'єр Франсуа Фійон.
radiopolsha.pl
28.11. Західний популізм є фундаментальною загрозою для гуманітарної системи. Мандати урядів Великобританії та США можуть поставити під загрозу принцип неупередженості допомоги, міжнародне гуманітарне право та насилу розпочаті реформи в цьому секторі.
theguardian.com