Події в Україні та світі 2016

07червняВівторок
07.06. У Донецькій області мітингують переселенці - вимагають відновлення соціальних виплат і вирішення питання з міграційними печатками.
mariupolnews.com.ua
07.06. Аслунд: одна з причин, щоб інвестувати в Україну, це кваліфіковані робітники з низькою заробітною платою.
Atlantic Council
07.06. Андрій Парубій: Реформа децентралізації влади наразі фактично призупинена.
УКРІНФОРМ
07.06. Розчаровані члени ісламської держави, набрані на Заході все частіше зв'язуються зі своїми урядами, з проханням про допомогу в поверненні додому.
The Wall Street Journal
07.06. Міністр закордонних справ Павло Клімкін: Бюджет спеціальної моніторингової місії ОБСЄ становить близько 140 млн євро.
rbc.ua
07.06. КПРФ пропонує перенести День Росії на день Хрещення Русі, 28 липня. На думку лідера партії Геннадія Зюганова, дата 12 червня ніколи не об'єднувала росіян.
Известия
06червняПонеділок
06.06. У Варшаві відбудеться відкриття наймасштабніших в історії країни військових навчань НАТО Anakonda.
rbc.ua
06.06. У Казахстані встановлено червоний рівень терористичної небезпеки, проводиться АТО.
Tengrinews.kz
06.06. Європейська комісія готується до нової спроби знайти консенсус в ЄС з питань міграції з пропозиціями, що спрямовані на подолання розбіжностей з країнами Східної Європи.
politico.eu
06.06. Донецьк стикається з повзучою русифікацією. Багато хто побоюється, що розкол міста і решти України збільшується й може ускладнити реінтеграцію.
Financial Times
05червняНеділя
05.06. Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко: Успішність "м'якої сили" русского мира" залежить від вирішення ключових завдань Росії. В " сучасних реаліях вкрай важливе грамотне використання інструментів "м'якої сили" - здатність залучати прихильників за допомогою своїх культурних цінностей, стандартів і досягнень, способу життя".
ТАСС
05.06. Згідно з останніми даними ООН, починаючи з середини квітня 2014 року, в ході конфлікту в Україні загинули майже 9 400 осіб і більше 21 500 отримали поранення.
Голос Америки
05.06. В уряді Німеччини зростає невдоволення щодо введення безвізового режиму для Грузії, України та Косово. У Німеччині побоюються зростання злочинності і «зловживань правом на надання притулку».
Die Welt
05.06. Одна з найбільших загроз для Федеративної Республіки Німеччини, серед хакерських атак, неконтрольованої імміграції, біженців також прагнення до влади президента Росії Володимира Путіна.
Die Welt
04червняСубота
04.06. Окупований Донбас став центром контрабанди ... в минулому році на лінії розмежування в зоні проведення АТО було затримано 42% загального обсягу контрабанди товарів на суму 302,4 млн грн.
economy.apostrophe.com.ua
04.06. Сергій Аксьонов: Крим буде виховувати і зміцнювати російську ідентичність, щоб подолати наслідки агресивної українізації.
ТАСС
04.06. Конфлікт з видобутку бурштину, на північно-західному економічному фланзі України, виплеснувся тут в бойові зіткнення. Чиновники бажають узаконити незаконну торгівлю бурштином в Україні, але шахтарі не довіряють уряду, вони бачать дуже високий рівень корупції.
The Wall Street Journal
03червняП'ятниця
03.06. У нинішніх умовах окупації та бойових дій довоєнні екологічні проблеми Донбасу, на які весь час влада закривала очі, можуть призвести до катастрофи не лише регіонального, а й континентального масштабу.
Главком
03.06. Репортери без кордонів проаналізували ситуацію зі свободою преси в Україні - і приходять до змішаного результату. З одного боку, журналісти можуть працювати в багатьох областях, вільних від урядових обмежень. З іншого боку, бізнес-лідери мають подальший істотний вплив на мовлення, особливо на таке важливе телебачення.
spiegel.de
03.06. В ЄС чекають від України остаточного прийняття змін до Конституції щодо децентралізації, а також інших важливих реформ - Федеріка Могеріні і Йоханнес Хан.
Deutsche Welle
03.06. Бундестаг визнав геноцидом масові вбивства вірмен в Османській імперії в 1915 році, зустрівши люту реакцію з боку Туреччини.
Reuters
03.06. Українська влада ввела санкції проти 17 російських журналістів і працівників засобів масової інформації, яких вони звинувачують у розпалюванні ненависті в країні. Правозахисні організації висловлюють занепокоєння з приводу свободи преси в Україні.
The Guardian
03.06. СБУ систематично катує підозрюваних, що співчувають повстанцям. ООН каже, що в деяких районах "ігнорування прав людини" Києвом вкоренилося і набув системного характеру і це необхідно терміново вирішувати.
The Times
03.06. Українські політики і громадські діячі написали полякам лист, в якому мова йде про взаємне прощення злочинів часів Другої світової війни.
radiopolsha.pl
02червняЧетвер
02.06. Туреччина репатріювала 115 турків-месхетинців зі сходу України.
УНІАН
02.06. «Левада-центр»: Основними противниками жителі Росії вважають США, Україну та Туреччину. Головними друзями - Білорусію, Казахстан і Китай.
Ведомости
02.06. Мартін Сайдік: в квітні цього року Українські залізниці вирішили повністю відновити залізницю в Донецькій області.
belta.by
02.06. В бойових діях в Україні знову стрибки напруги, нависла екологічна катастрофа. ... Схід України, в кінцевому результаті, регіон який продовжує дестабілізувати порядок після закінчення холодної війни і перешкоджає подальшій інтеграції України з Європою.
The Washington Post
02.06. ЄС гальмує лібералізацію візового режиму для Грузії, а Туреччині, Україні і Косово - слід очікувати більш тривалі строки на тлі побоювань імміграції.
Reuters
02.06. Міністр юстиції Польщі Збігнев Зьобро: Єврокомісія діє проти уряду, оскільки європейським відомством незручно з ним співпрацювати через небажання Польщі приймати ісламських біженців і мігрантів.
Radiopolsha.pl