Події в Україні та світі 2023

26лютогоНеділя
26.02. Молдова не має наміру стати членом Організації Північноатлантичного договору (НАТО), але повинна співпрацювати з Альянсом для зміцнення потенціалу безпеки. Про це заявив голова парламенту Молдови, лідер Партії дії та солідарності Ігор Гросу.
www.dw.com
26.02. Світовий банк виділить додатковий гранд у розмірі 2,5 млрд доларів на підтримку бюджету України.
www.epravda.com.ua
26.02. Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Файсал бін Фархан Аль Сауд відвідав Україну з робочим візитом. В ході його візиту було підписано документи про надання допомоги у розмірі 400 млн доларів: гумдопомоги на 100 млн доларів та нафтопродуктів на 300 млн доларів.
www.rbc.ua
24лютогоП'ятниця
24.02. Міжнародний валютний фонд розробив "Елементи ефективної політики щодо криптоактивів", один із яких - рекомендація не надавати криптоактивам статусу офіційної валюти або законного платіжного засобу.
www.epravda.com.ua
24.02. Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо необхідності досягнення миру в Україні.
www.aa.com.tr
24.02. Єнс Столтенберг у відповідь на "мирну ініціативу" Пекіна заявив, що Китай не користується довірою як посередник, бо не зміг засудити вторгнення РФ в Україну.
www.dw.com
23лютогоЧетвер
23.02. За межею бідності в Україні опинилися на вісім мільйонів людей більше, ніж до початку війни. Україна відкинута на 15 років назад у досягненні цілей скорочення рівня бідності.
www.dw.com
23.02. Європейська комісія тимчасово заборонила співробітникам використовувати TikTok через проблеми з безпекою, пов'язані з практикою збору даних у цій соціальній мережі.
www.epravda.com.ua
23.02. У річницю вторгнення Росії в Україну Генеральна Асамблея ООН, що складається з 193 членів, має проголосувати за пропозицію про безумовне виведення російських військ з України.
www.euractiv.com
23.02. Міжнародний суд ООН у Гаазі своїм рішенням зобов'язав Азербайджан забезпечити вільне пересування Лачинським коридором.
www.rbc.ua
22лютогоСереда
22.02. Папа Римський Франциск, виступаючи за два дні до першої річниці вторгнення Росії в Україну, закликав до припинення вогню і мирних переговорів, заявивши, що жодна перемога не може бути "побудована на руїнах".
www.eurointegration.com.ua
22.02. Новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан вважає, що Росія має вивести війська, евакуювати озброєння та боєприпаси з Придністров'я.
www.dw.com
22.02. Регулятори у Китаї заборонили великим китайським технологічним компаніям, зокрема: Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філія Alibaba Group Holding пропонувати послуги ChatGPT громадськості на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів.
www.rbc.ua
21лютогоВівторок
21.02. Японія виділить Україні пакет фінансової допомоги обсягом 5,5 млн доларів. Кошти планується спрямувати на відновлення інфраструктури України.
www.aa.com.tr
21.02. Близько 22 країни Європейського союзу підтримують спільну закупівлю боєприпасів для України. Відповідне рішення обговорили у Брюсселі.
www.rbc.ua
21.02. На даний час гуманітарної допомоги потребують понад 350 мільйонів людей у всьому світі. Світ зіштовхнувся з найбільшою продовольчою кризою у сучасній історії, - заявив заступник Генерального секретаря з гуманітарних питань та Координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс.
news.un.org
21.02. США попередили Кремль про несподіваний візит президента Джо Байдена до України, щоб уникнути випадкового воєнного конфлікту.
voanews.com
20лютогоПонеділок
20.02. Президент Сполучених Штатів Джо Байден прибув з неанонсованим візитом до Києва. Раніше в українській столиці було вжито безприкладних заходів безпеки й перекрито низку центральних вулиць.
www.dw.com
20.02. Європейський банк реконструкції та розвитку стане власником 35% акцій львівського індустріального парку М10 та інвестує в нього 24,5 млн доларів.
www.epravda.com.ua
20.02. Тимчасовий уряд Афганістану вирішив перетворити колишні військові бази США на економічну зону для підтримки економічної діяльності.
XINHUANET.com