Події в Україні та світі 2018

09листопадаП'ятниця
09.11. ЄС і ООН підписали угоду, згідно з якою Україні виділять 50 мільйонів євро в рамках програми Європейського союзу з підтримки сходу держави.
zn.ua/UKRAINE
09.11. Міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять ситуацію в Україні на зустрічі 19 листопада в Брюсселі.
eurointegration.com.ua
09.11. Згідно з новою доповіддю Програми розвитку ООН в Україні, найгостріші проблеми для мешканців країни сьогодні - це бідність, безробіття, корупція, алкоголізм і наркоманія.
news.un.org
08листопадаЧетвер
08.11. У Греції держава припинить виплату зарплат православним священикам. Священики та єпископи більше не будуть вважатися держслужбовцями.
bbc.com
08.11. Надзвичайний і Повноважний Посол ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі наголосив, що, на переконання Європейського Союзу, креативні індустрії є потужним двигуном розвитку економіки.
kmu.gov.ua
08.11. Верховна Рада України схвалила за основу і в цілому законопроект про ратифікацію кредитної угоди між Україною та Європейським союзом про залучення кредиту в розмірі одного мільярду євро.
tyzhden.ua
07листопадаСереда
07.11. Донбас - на порозі екологічної катастрофи. За оцінкою експертів Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), в результаті конфлікту в Донбасі зруйновані екосистеми на території щонайменше в 530 тисяч га, в тому числі в 18 природних заповідниках загальною площею в 80 тисяч га. Крім того, постраждало 150 тисяч га лісів.
news.un.org
07.11. У Німеччині росте упереджене ставлення до іноземців і мусульман, особливо на сході країни. Найбільше забобонів - у відношенні мусульман, а також сінті та рома.
Deutsche Welle
07.11. ЄС підтримав би угоду з обміну землями між Косово і Сербією, якби це означало стійкий мир, заявив канцлер Австрії Себастьян Курц в Пріштіні.
euobserver.com
06листопадаВівторок
06.11. Проект iBorderCtrl на основі ШІ, який фінансується ЄС, розробляє «інтелектуальну систему контролю» для перевірки громадян третіх країн, які перетинають кордони ЄС, включаючи складний аналіз їх лицьових жестів.
euractiv.com
06.11. Член Єврокомісії Йоханнес Хан висловив думку стосовно безперспективності вступу Туреччини до Європейського Союзу.
economistua.com
06.11. Верховна рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект про протимінну діяльність в Україні, в якому пропонується створити в Україні Центр протимінних операцій.
www.rbc.ua
05листопадаПонеділок
05.11. Більшість європейців відчувають ностальгію за минулим: 67% вважають, що раніше "світ був кращим". Про це свідчить опитування Eupinions міжнародного фонду Bertelsmann.
eurointegration.com.ua
05.11. Україна за військовою міццю посідає 29 позицію у світовому рейтингу і 10-ту позицію серед найпотужніших армій Європи. Індекс сили (PowerIndex) визначив проект Global Firepower.
pravda.com.ua
05.11. В Україні живе приблизно 35 463 особи без громадянства і таких, що ризикують опинитись без громадянства, - представник Агенції ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Пабло Матео.
glavcom.ua
04листопадаНеділя
04.11. З початку бойових дій сапери знешкодили 253 тисячі вибухонебезпечних предметів. Сьогодні в районі ООС працює близько 40 груп розмінування.
na.mil.gov.ua
04.11. За прикладом Австрії та Угорщини, Прага також розглядає питання про вихід з угоди ООН про міграцію, розділяючи побоювання, що угода розмиває лінії між легальною і нелегальною міграцією.
euobserver.com
04.11. Європейський союз виклав свій власний план вступити в гонку штучного інтелекту ставши світовим лідером в області етично відповідально штучного інтелекту, а не копіюючи китайський або американський підхід.
politico.eu