Події в Україні та світі 2018

28жовтняНеділя
28.10. Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер підтримав ініціативу Європейського парламенту про призначення спеціального представника Європейського Союзу з питань Донбасу і Криму.
rbc.ua
28.10. Картину, яку створила програма штучного інтелекту, продали на аукціоні в Нью-Йорку за 432 тисячі доларів.
bbc.com
28.10. Стамбульська декларація чотиристороннього саміту щодо Сирії. Туреччина, Росія, Франція і Німеччина підтримують суверенітет і цілісність Сирії і готові до посильного внеску в мир і стабільність в цій країні.
Агентство Анадолу
26жовтняП'ятниця
26.10. Президент Франції Еммануель Макрон застеріг східних членів ЄС не відмовлятися від принципів блоку, виділивши Угорщину і Польщу, чиї націоналістичні уряди конфліктують з Брюсселем. «Європа не є супермаркетом», держави Східної Європи не можуть вибирати поміж фундаментальних цінностей блоку.
euractiv.com
26.10. Українці отримали найбільшу кількість нових посвідок на проживання в країнах ЄС у 2017 році - 21% від їхньої загальної кількості або майже 662 тисячі.
bbc.com
26.10. Згідно з даними опитування, 30,4% опитаних українців сказали, що встановлення миру на Донбасі залежить в цілому від української влади, 16,5% - що в цілому від російської влади.
interfax.com.ua
25жовтняЧетвер
25.10. У Мінкультури обговорили перспективи співпраці щодо включення України в програму компанії Google по цифровізації друкованої спадщини.
kmu.gov.ua
25.10. Управління комісара з інформації Великобританії (ICO) наклало на компанію Facebook Inc. максимально можливий штраф за серйозне порушення законів країни про захист даних.
Deutsche Welle
25.10. У найближчі сім років в Центральній Європі буде визначатися майбутнє Європи.
euractiv.com
25.10. У Норвегії стартували навчання НАТО Trident Juncture. Найбільші після завершення холодної війни військові навчання НАТО будуть проходити з 25 жовтня по 7 листопада.
Агентство Анадолу
23жовтняВівторок
23.10. Україна та Європейський банк реконструкції та розвитку започатковують нову стратегію взаємодії, яка передбачає реалізацію довготривалих і фінансово великих проектів як на рівні приватного сектору, так і на рівні державного управління.
kmu.gov.ua
23.10. Експерт ООН, що займається положенням правозахисників, стурбований повідомленнями про погіршення ситуації в пострадянських країнах. За його словами, держави регіону, наслідуючи приклад Росії, приймають закони, що перешкоджають діяльності правозахисних організацій.
news.un.org
23.10. Європейський союз попередив Румунію про дотримання демократичних цінностей ЄС перед тим, як в січні вона почне головування в ЄС.
euractiv.com
22жовтняПонеділок
22.10. Перший заступник глави СММ в Україні Олександр Хуг наприкінці жовтня залишає свою посаду.
www.osce.org
22.10. Згідно з даними Pew Research Center імміграція як і раніше залишається головною проблемою для багатьох західноєвропейців. ... Люди з більш низьким рівнем освіти значно частіше бачать негативні сторони імміграції.
pewresearch.org
22.10. Німеччина оголосила про одностороннє ембарго на поставки зброї до Саудівської Аравії, але Франція, Великобританія і США не наслідували цей приклад, ставлячи питання про єдність Заходу щодо Близького Сходу.
euobserver.com
21жовтняНеділя
21.10. Білорусь вперше прийматиме Мюнхенську конференцію з безпеки (МКБ) і очікує представницький склад учасників, в тому числі глав держав і урядів.
interfax.com.ua
21.10. З 10 мільйонів апатридів (осіб без громадянства) більшість належать до національних або етнічних, релігійних і мовних меншин. У Європі майже всі особи без громадянства відносяться до двох груп меншин - росіянам і рома.
news.un.org
21.10. Президент США Дональд Трамп заявив, що виведе США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), оскільки цю угоду порушує Росія.
ukrainian.voanews.com