Події в Україні та світі 2018

20жовтняСубота
20.10. Представники Міжнародного валютного фонду та Україна домовились про нову програму stand-by, яка відкриває шлях для отримання Україною чергового траншу фінансової допомоги.
bbc.com
20.10. Парламент Македонії почав процедуру зміни назви країни на «Республіка Північна Македонія». Це рішення покладе край багаторічному спору з Грецією. Зміна назви країни є умовою вступу в НАТО і Європейський союз.
radiopolsha.pl
20.10. Делегати Генеральної Асамблеї ООН: Відмовитися від політизації суспільної інформації, захищати журналістів, не нехтувати традиційними ЗМІ, перемикаючись на інтернет і соцмережі.
news.un.org
19жовтняП'ятниця
19.10. ЄС і ООН підтримали сочинські домовленості щодо Сирії. Створення комітету з підготовки конституції Сирії має важливе значення для політичного процесу в цій країні.
aa.com.tr
19.10. Російська православна церква за кордоном заявила про розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом через його дій в Україні.
interfax.com.ua
19.10. В уряді Німеччини планують включити до переліку безпечних країн походження мігрантів ще 14 держав. Серед них Україна, Білорусь і Молдова.
Deutsche Welle
18жовтняЧетвер
18.10. Верховна Рада України передала Андріївську церкву в Києві у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату. Церкву передають для богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій.
bbc.com
18.10. Рада внесла до порядку денного сесії законопроекти про заборону пропаганди "русского мира".
interfax.com.ua
18.10. За даними ООН, населення світу виросте на 2,2 млрд. людей до 2050 року, і 1,3 млрд. осіб - більше половини від цього приросту - ймовірно, будуть знаходитись в Африці на південь від Сахари.
news.un.org
17жовтняСереда
17.10. У Верховній Раді підготували законодавчу ініціативу, якою мають намір ввести декларативний принцип реєстрації місця проживання, а також скоротити кількість випадків, коли потрібно підтверджувати місце проживання.
interfax.com.ua
17.10. Україна посіла 83 місце зі 140 в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки, піднявшись на шість сходинок в порівнянні з 2017 роком.
www.epravda.com.ua
17.10. Новий військовий командний центр НАТО, здатний стримувати і починати кібератаки, повинен бути повністю укомплектований і функціонувати у 2023 році.
www.euractiv.com
16жовтняВівторок
16.10. За даними нової доповіді ООН щодо тенденцій в області прямих іноземних інвестицій, у 2017 році потоки прямих іноземних інвестицій в порівнянні з попереднім роком скоротилися на 23 відсотки або майже на півтрильйона доларів.
news.un.org
16.10. Президент України Петро Порошенко розраховує на підтримку Верховної Ради в питанні передачі Андріївської церкви в постійне користування Вселенського патріархату.
interfax.com.ua
16.10. Київ звернувся до Парламентської асамблеї НАТО із закликом вплинути на Угорщину, яка блокує євроатлантичні прагнення України.
eurointegration.com.ua
15жовтняПонеділок
15.10. Комісія при Міністерстві юстиції оцінила розмір збитку від окупації Естонії Радянським Союзом приблизно в 92 млрд рублів (за нинішнім валютним курсом збиток оцінюється в 1,2 млрд євро).
rus.err.ee
15.10. «Розчаровані» столиці ЄС згодні на скорочення викидів CO2 на 35%.
euractiv.com
15.10. У Вашингтоні відбулася конференція, присвячена військовому співробітництву з Україною. Обговорювали реформування Укроборонпрому, інтеграцію з євро-атлантичним співтовариством, можливі відповіді загрозам на Чорному та Азовському морях та американську допомогу у боротьбі України з російською агресією.
ukrainian.voanews.com