Події в Україні та світі 2018

03листопадаСубота
03.11. Константинопольський патріарх Варфоломій і український президент Петро Порошенко 3 листопада підписали в Стамбулі угоду про співпрацю та взаємодію України та Вселенського патріархату.
Deutsche Welle
03.11. Соціальні мережі та інші цифрові платформи активно використовуються в цілях розпалювання ненависті і підбурювання до насильства, а також для пошуку новобранців і фінансування для неонацистських та інших екстремістських груп, повідомляє експерт ООН з расизму.
news.un.org
03.11. Число безробітних в ЄС у вересні склало 6,7 відсотка, що є найнижчим показником з 2000 року, згідно статистичного бюро ЄС, Eurostat.
euobserver.com
02листопадаП'ятниця
02.11. Переважна більшість українців вбачає більше загроз для незалежності України серед внутрішніх причин, а не серед зовнішніх: 57 % респондентів вважають топ-загрозою корупцію у владі.
detector.media
02.11. В Індії відкрили найвищу статую у світі. Висота пам'ятника індійському державному діячеві Сардару Валлабхаі Пателю становить 182 метри. Зведення статуї коштувало понад 350 мільйонів євро.
Deutsche Welle
01листопадаЧетвер
01.11. Німеччина надасть Україні 2 млн євро для створення центрів передового досвіду, повідомила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.
interfax.com.ua
01.11. США і Євросоюз мають підключитися до переговорного процесу щодо врегулювання конфлікту на Сході України, вважає голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфґанґ Ішинґер (Wolfgang Ischinger).
Deutsche Welle
01.11. Україна увійшла до п'ятірки країн, де найбільше обмежували свободу в інтернеті, - Freedom House.
www.rbc.ua
31жовтняСереда
31.10. Австрія вслід за Сполученими Штатами Америки та Угорщиною не підтримуватиме пакт Організації Об'єднаних Націй щодо міграції через побоювання, що це призведе до розмивання лінії між правовою і нелегальною міграцією.
reuters.com
31.10. Щотижня по всьому світу в міста переселяється 1,4 мільйона чоловік.
news.un.org
31.10. Перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг поскаржився, що за 4 роки його роботи в Україні у питанні війни на сході України "мало що змінилось".
ukrinform.ua
30жовтняВівторок
30.10. У країнах Центральної та Східної Європи в ЄС менш охоче, ніж в західноєвропейських, заявляють, що візьмуть мусульман чи євреїв в якості членів сім'ї або сусідів, згідно з новим аналізом опитувань Pew Research Center, проведених в період між 2015 і 2017 роками.
pewresearch.org
30.10. Конфлікт на сході України стане однією з головних тем переговорів, які канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) проведе в ході візиту до Києва 1 листопада.
dw.com
30.10. З 1970 року людство знищило 60% тварин, і провідні експерти в світі попереджають, що знищення дикої природи тепер є надзвичайною ситуацією, яка загрожує цивілізації.
theguardian.com
29жовтняПонеділок