Події в Україні та світі 2018

06січняСубота
06.01. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що він згоден зі своїм німецьким колегою Зігмаром Габріелем в тому, що «труднощі та розбіжності» з Німеччиною необхідно вирішити шляхом діалогу і співпраці.
hurriyetdailynews.com
06.01. Адміністрація Трампа повідомила законодавцям, що хоче 18 мільярдів доларів протягом наступного десятиліття для початкового етапу стіни на кордону з Мексикою.
washingtonpost.com
06.01. Президент України заявив, що стратегічна мета держави - вступ до ЄС і НАТО, але визнав, що це не є справою найближчого часу.
bbc.com/ukrainian
05січняП'ятниця
 
04січняЧетвер
04.01. 2017 рік побив черговий рекорд за кількістю міжнародних туристів. За оцінками Всесвітньої туристської організації, 1,2 мільярда туристів в цьому році перетнули міжнародні кордони, а до 2030 року їх число зросте до 1,8 мільярда. У числі лідерів - Китай, Південна Корея, США і Канада.
ООН
04.01. Гуманітарні наслідки війни в України будуть темою обговорення на зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.
УНІАН
03січняСереда
03.01. Шість країн 2 січня офіційно стали непостійними членами Ради безпеки ООН. До організації долучилися Нідерланди, Польща, Кувейт, Перу, Кот-д’Івуар й Екваторіальна Гвінея.
ua.krymr.com
03.01. Італія розпочала головування в ОБСЄ, яке буде тривати протягом 2018 року.
zn.ua
03.01. США можуть припинити надання допомоги палестинцям, які "більше не хочуть говорити про мир", сказав президент Трамп.
BBC
03.01. Міністр закордонних справ Німеччини Зигмар Габріель має намір відвідати райони біля української лінії розмежування під час дводенної поїздки до країни. Очікується, що він буде дискутувати про дипломатичну роль Берліна в "протидії російській агресії".
Deutsche Welle