Події в Україні та світі 2018

19лютогоПонеділок
19.02. Угорський лідер Віктор Орбан 18 лютого закликав до глобального альянсу проти міграції.
euractiv.com
19.02. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступив на міжнародній конференції з питань безпеки в Мюнхені: ядерна загроза, Близький Схід, кібербезпека - головні виклики сьогоднішнього світу.
ООН
19.02. У СММ ОБСЄ звинувачують сторони конфлікту на Донбасі в порушенні пунктів мінських угод.
interfax.com.ua
19.02. МВФ рекомендував владі України невідкладно і відповідно до парламентських процедур розглянути законопроект про Антикорупційний суд.
zn.ua/POLITICS
18лютогоНеділя
18.02. Міністр Німеччини у справах Європи висловив стурбованість з приводу законопроекту, відомого як «законопроекти стоп-Соросс», висунутого угорським урядом, попереджаючи, що він може зробити роботу НУО з мігрантами «неможливою».
euobserver.com
18.02. Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив про готовність країни інвестувати у відновлення Донбасу.
nv.ua
18.02. Прем'єр-міністр Ізраїлю заявив на конференції з безпеки в Мюнхені, що Іран - "найбільша загроза нашому світу".
BBC
16лютогоП'ятниця
16.02. Фінляндія підтримує ідею розширення Європейського фонду стабільності (ESM) в Європейському валютному фонді, але не підтримує пропозицію Європейської комісії про те, що Європейський парламент буде контролювати його.
euractiv.com
16.02. ОБСЄ заявила про "спіраль насильства" на сході України. За минулий тиждень число порушень режиму припинення вогню між проросійськими сепаратистами і українськими військовими зросло на 30 відсотків.
Deutsche Welle
16.02. 16 лютого Литва відзначає 100 років державності.
34travel.me
15лютогоЧетвер
15.02. Уповноважений Бундесверу з питань збройних сил, член Соціал-демократичної партії Німеччини Ганс-Петер Бартельс заявив, що розраховує на участь німецьких військових у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.
pravda.com.ua
15.02. Уряд Угорщини подав до парламенту так званий пакет законодавчих актів «Стоп Сорос», який надав би міністрам внутрішніх справ можливість забороняти цивільні групи, які, як вважається, підтримують міграцію.
euobserver.com
15.02. Facebook і Twitter недостатнім чином виконують правила ЄС про захист користувачів, вважають в Брюсселі.
Deutsche Welle
14лютогоСереда
14.02. Україна не скористалась можливістю оперативно розв’язати ті проблеми, які стосуються прав внутрішньо переміщених осіб, в тому числі політичних прав. Про це йшла мова під час презентації аналітичного звіту Української Гельсінської спілки з прав людини «Втрачений голос. Чи довічна ця німота?»
oporaua.org
14.02. Для повної реалізації Мінських домовленостей необхідно тільки знайти політичну волю, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.
gordonua.com
13лютогоВівторок
13.02. Американські розвідники також прогнозують, що конфлікт у Східній Україні триватиме у нинішньому вигляді, і називають наступ будь-якої зі сторін малоймовірним.
ukrainian.voanews.com
13.02. На цьому тижні в Парижі під егідою ЮНЕСКО зібралися міжнародні експерти, що працюють над оновленням Всесвітнього атласу мов. Йдеться, зокрема, про мови, яким загрожує повне зникнення.
news.un.org
13.02. Німецька група із захисту прав споживачів заявила, що суд визнав використання Facebook особистих даних незаконним, оскільки американська платформа соціальних мереж не забезпечила належним чином усвідомлену згоду своїх користувачів.
euractiv.com