Події в Україні та світі 2018

12лютогоПонеділок
12.02. Європейський Союз готовий допомагати України у реформуванні, однак відповідальність за швидке і повне впровадження Угоди про асоціацію України з ЄС лежить на українській владі.
Укрінформ
12.02. Впливове польське видання Gazeta Prawna склала список 50 людей, які мали найбільших вплив на польську економіку у 2017 році. Друге місце у ньому посів збірний образ українських заробітчан.
ВВС
12.02. Ідеальна нова Стратегія ЄС для Центральної Азії повинна носити перспективний характер, бути цілеспрямованою і адекватно реагувати на поточні проблеми. Головний виклик для ЄС - зростаюча конкуренція за «серця і уми» людей Центральної Азії, головна мета - підтримувати і просувати європейську м'яку силу в регіоні.
euractiv.com
11лютогоНеділя
11.02. Національні уряди відіграють ключову роль в забезпеченні стійкості міст, оскільки міста обмежені політичними заходами. Проте, тільки чверть світових урядів взагалі мають політику міського розвитку, що переважно, недостатня для забезпечення сталого розвитку міст.
theguardian.com
11.02. Співголовуючі Мінської групи ОБСЄ закликали Баку та Єреван знизити напруженість в зоні карабахського конфлікту.
interfax
11.02. Комісія ВРЦіРО розробила стратегію утвердження миру в Україні.
УНИАН
09лютогоП'ятниця
09.02. У Міністерстві закордонних справ Угорщини заперечують повідомлення, про узгодження з Україною шляхів врегулювання мовного питання.
eurointegration.com.ua
09.02. Палата представників США прийняла законопроект, націлений на зміцнення співробітництва з Україною в сфері кібербезпеки.
golos-ameriki.ru
09.02. В ході історичного голосування в середу Європейський парламент відкинув новаторську ідею транснаціональних списків, яка була одним з головних аспектів бачення Макрона для Європи.
euractiv.com
08лютогоЧетвер
08.02. Канцлер Себастьян Курц заявив, що Австрія підтримує пропозицію про введення миротворців ООН в Донбас. Політик додав, що країна готова розглянути варіанти своєї участі в даній миротворчій місії.
iz.ru
08.02. Росія, Україна, Німеччина і Франція планують зустрітися в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки на наступному тижні, щоб обговорити конфлікт на сході України.
reuters
08.02. Український уряд направив міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії, чинному голові ОБСЄ Анджеліно Альфано запит про продовження на наступний рік діючого мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
interfax.com.ua
07лютогоСереда
07.02. Македонія готова додати географічний класифікатор до своєї назви, щоб допомогти вирішити суперечку з Грецією, яка затягує перспективи вступу до Європейського Союзу і НАТО, сказав прем'єр-міністр Зоран Заєв.
reuters
07.02. Перший заступник голови СММ ОБСЄ Александер Гуґ в інтерв'ю DW розповів, що за 2017 рік ЗСУ та бойовики на Донбасі не лише не скоротили кількість обстрілів, але переносили свої позиції вперед, що лише посилює напруження.
Deutsche Welle
06лютогоВівторок
06.02. Європейський Союз виступив за активізацію амбіцій до членства шести балканських держав і відновити цей регіон як власний на тлі росту російського та китайського впливу, встановивши 2025 рік як мету для приєднання Сербії та Чорногорії.
reuters
06.02. Азербайджанське місто Габала стане столицею туризму ісламського світу в 2020 році.
Агентство Анадолу
06.02. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зустрінеться з вищими посадовими особами Європейського союзу в болгарському місті Варні, щоб поліпшити напружені відносини.
euractiv.com