Події в Україні та світі 2018

30січняВівторок
30.01. Facebook заявив про зміну подачі новин, зосереджуючи увагу на місцевих джерелах новин в своєму прагненні до "високоякісного" контенту.
BBC
30.01. «Мрія відкладена». Ця назва публікації директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, в якій звучить тривога з приводу зростаючої бідності серед молоді та нерівності між поколіннями в Європі.
euractiv.com
30.01. Закон про введення системи гарантій для оплати медичних послуг за кошти державного бюджету 30 січня набув чинності.
Українські Новини
29січняПонеділок
29.01. В Україні недоїдає 1,2 мільйона людей. Це 26 відсотків населення. Про це Раді Безпеки доповіли представники Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).
ООН
29.01. Профільний комітет Європарламенту схвалив запуск проти Польщі процедури у рамках статті 7 Договору про ЄС, що може привести до позбавлення права голосу країни в Раді ЄС.
radiopolsha
29.01. Fitch очікує, що наступний транш МВФ (близько 1,9 млрд. долл. США) Україні буде виплачений в цьому році.
fitchratings.com
28січняНеділя
28.01. Майже 90% населення не бачить необхідності в громадянській активності або навіть не розуміє, про що йде мова.
zn.ua/project
28.01. Державна міграційна служба України (ДМСУ) має намір провести повну перевірку підстав набуття українського громадянства за всі роки незалежності.
interfax.com.ua
28.01. Болгарія має намір відкласти переговори ЄС про квоти біженців.
euobserver.com
26січняП'ятниця
26.01. Патріарх Константинопольський Варфоломій I направив послання президентові Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану від імені патріархату та конгрегації з побажанням успішного проведення операції «Оливкова гілка».
Агентство Анадолу
26.01. США розширили санкції відносно Росії, прийняті через конфлікт навколо України.
Deutsche Welle
26.01. На думку голови українського Інституту Національної пам'яті, прийнятий польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології» погіршить відносини між Польщею та Україною.
radiopolsha.pl
25січняЧетвер
25.01. У Відні під егідою ООН почалися дводенні переговори щодо політичного врегулювання в Сирії.
ООН
25.01. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала в 2017 році на Донбасі понад 400 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню, 478 жертв серед цивільного населення, в тому числі 40 дітей.
ukrinform.ru
25.01. Курт Волкер: конфлікт на Донбасі можна зупинити за рік.
BBC
24січняСереда
24.01. Європа втрачає почуття загальної солідарності, сказав Верховний комісар Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, критикуючи лідерів ЄС за нездатність домовитися про правильну стратегію боротьби з міграційним кризою.
euractiv.com
24.01. В середньому щотижня від мін на Сході України помирає чи отримує поранення одна дитина. А загалом на охопленому конфліктом Донбасі міни загрожують життю та здоров'ю близько 220 тисяч дітей.
Deutsche Welle