Події в Україні та світі 2018

23січняВівторок
23.01. Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що сторони на Донбасі активно озброюються та мінують територію, що свідчить про підготовку до ескалації конфлікту у найближчий час.
pravda.com.ua
23.01. В період з 23 по 26 січня в Давосі пройде 48-е щорічне зібрання Всесвітнього економічного форуму. Програма, ініціативи та проекти зустрічей цього року зосереджені на темі «Створення спільного майбутнього в роз'єднаному світі».
euractiv.com
23.01. За даними Міжнародної організації праці, у 2017 році понад 192 мільйони людей у світі не мали роботи, а 1,4 мільярда осіб змушені працювати на погано оплачуваних роботах без соціального захисту.
Deutsche Welle
21січняНеділя
 
20січняСубота
 
19січняП'ятниця
19.01. Світова програма з продовольства припиняє програму продовольчої допомоги на Сході України, - міжнародний аналітик та колишній речник спостережної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.
ukrainian.voanews.com
19.01. Соціальні засоби масової інформації Instagram та Google Plus приєднуються до рядів інших ІТ-компаній, як частина більш широких зусиль Європейської комісії, спрямованих на усунення онлайн висловлювань, що розпалюють ненависть.
euobserver.com
19.01. Міністр культури України Євген Нищук призначив Головою Українського культурного Фонду Марину Порошенко.
mincult.kmu.gov.ua
18січняЧетвер
18.01. Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік сподівається, що 2018 рік стане вирішальним у виконанні угод щодо Донбасу.
glavcom.ua
18.01. У багатьох частинах ЄС громадянське суспільство знаходиться під загрозою, нова доповідь Агентства Європейського Союзу з фундаментальних прав.
fra.europa.eu
18.01. У доповіді Всесвітнього економічного форуму вказується на збільшенння ризику війни в 2018 році.
reuters
17січняСереда
17.01. Глава ООН Антоніу Гутерріш закликав покінчити з «паралічем», який привів до «заморожування» конфліктів в Європі: «Для врегулювання цих ситуацій необхідно протистояти небезпечній хвилі націоналізму і пожвавити роботу відповідних посередницьких ініціатив, включаючи Нормандський формат і Тристоронню контактну групу по східній Україні, Мінську групу ОБСЄ по Нагорному Карабаху, Женевські міжнародні дискусії з Грузії і процес «5 + 2» щодо Придністров'я ».
un.org
17.01. Берлін і Анкара мають намір відновити регулярні урядові консультації після перерви майже на рік. Відносини між двома країнами погіршилися після невдалого державного перевороту проти президента Ердогана.
Deutsche Welle