Події в Україні та світі 2018

16березняП'ятниця
16.03. Зв'язки Центральної Азії. П'ять країн Центральної Азії - Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан і Туркменістан - лише недавно представляли собою один з найбільш роз'єднаних регіонів світу, але в даний час почали розвивати нову регіональну співпрацю.
euractiv.com
16.03. Верховна Рада призначила уповноваженим з прав людини народного депутата з фракції "Народний фронт" Людмилу Денисову.
interfax.com.ua
15березняЧетвер
15.03. У рейтингу найщасливіших країн The World Happiness Report Україна опустилася на 138 місце з 156 можливих.
strana.ua
15.03. 15 березня, було підписано Бакінську декларацію першої чотиристоронньої зустрічі глав МЗС Азербайджану, Грузії, Ірану та Туреччини.
Агентство Анадолу
15.03. Координатор системи ООН та Координатор з гуманітарних питань в Україні, Ніл Вокер зробив заяву щодо гуманітарних наслідків довготривалих обстрілів поблизу Донецької фільтрувальної станції.
un.org.ua
14березняСереда
14.03. Комісія Європейського Союзу запропонувала додаткові 3,72 мільярда євро для сирійських біженців в Туреччині в рамках 2016 року угоди, повідомив чиновник з блоку.
trtworld.com
14.03. За останні три роки уряд Австрії виділив понад п'ять мільйонів євро на допомогу внутрішньо переміщеним особам в Україні.
rbc.ua
14.03. Європейська Комісія запропонувала реформувати спільну візову політику ЄС, щоб адаптувати її до стурбованостей у сфері безпеки, викликів, пов'язаних з міграцією, і нових можливостях, які відкриваються завдяки технологічному розвитку.
eeas.europa.eu
13березняВівторок
13.03. Європейській комісії було запропоновано створити коаліцію для боротьби з підробленими новинами, з додатковими планами зі створення так званого «кодексу поведінки» до липня.
euobserver.com
13.03. В рамках Цільового фонду багатьох партнерів (ЦФБП) виділено перші $2 мільйони на відновлення і розбудову миру на Донбасі. Кошти надані Урядами Канади та Швеції та адмініструватимуться Світовим Банком відповідно до пріоритетів, визначених Державною цільовою програмою “Відновлення та розбудова миру в Східних регіонах України”.
mtot.gov.ua
12березняПонеділок
12.03. Євросоюз, починаючи з 2014 року, надав Україні 700 млн євро гуманітарної допомоги для громадян, які проживають на території, яка страждає від конфлікту. Про це заявила віце-президент Європейської комісії - високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.
112.ua
12.03. Рада Європейського Союзу подовжила санкції, накладені на компанії та громадян через порушення територіальної цілісності України. Вони триватимуть до 15 вересня 2018 року.
Deutsche Welle
12.03. Порошенко закликав відправити до Донбасу другу оціночну місію ЄС.
zn.ua/POLITICS
11березняНеділя
11.03. Положення щодо будівництва "спільноти єдиної долі людства" включене до Конституції КНР.
xinhuanet.com
11.03. Віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні під час робочого візиту до України 11-12 березня запустить у Києві антіфейковую кампанію по євроінтеграції «Просуваючись вперед разом».
ukrinform.ru
11.03. Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто стверджує, що ОБСЄ повідомила його про відкриття спостережної місії на Закарпатті.
glavcom.ua