Події в Україні та світі 2018

04березняНеділя
04.03. Помічник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер вважає, що криза на Донбасі здебільшого забута світом.
tyzhden.ua
04.03. Україна стає однією з найбільш замінованих територій в світі, - ООН.
Українські Новини
04.03. Представникам влади і релігії краще перебувати на «значній відстані» один від одного. Держава зобов'язана проявляти неупереджену повагу до всіх віросповідань, -Спеціальний доповідач з питань про свободу релігії або переконань Ахмед Шахід.
news.un.org
02березняП'ятниця
02.03. Європа вже давно є ідеальним цапом-відбувайлом ... Європейський союз часто представляв світу плачевний образ. Його погана репутація підкріплюється природною тенденцією національних урядів привласнити успіхи, в той час як «Брюсселю» залишається вина за труднощі.
euractiv.com
02.03. Представник ООН розповіла членам Європейського союзу, Європейського парламенту і ряду міжнародних організацій про важку гуманітарну ситуацію, в якій опинилися 4, 4 мільйони постраждалих від конфлікту мешканців східних районів України. Приблизно 3,4 мільйона з них потребують допомоги і захисту.
news.un.org
01березняЧетвер
01.03. Європейська Комісія оголосила про свій намір виділити 24 мільйони євро для надання гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню на сході України.
eeas.europa.eu
28лютогоСереда
28.02. Верховна рада і Кабінет міністрів ухвалили "дорожню карту" виконання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. "Дорожня карта" - пакет із 57 законопроектів, які повинні бути розглянуті в Раді протягом двох років.
rbc.ua
28.02. 28 лютого Конституційний суд України визнав неконституційним закон "Про засади державної мовної політики", який скорочено називали законом "Ківалова-Колесніченка".
bbc.com
28.02. Верховенство закону, судова система і юридично зобов'язуюча угода про нормалізацію відносин з Косово є основними проблемами, з якими Сербія стикається на шляху до членства в ЄС, заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер під час візиту до Белграда.
euractiv.com
27лютогоВівторок
27.02. Фінляндія підтримує запропоновану миротворчу місію ООН у східній Україні, але бачить проблеми у обмеженні кола учасників лише до окремих країн Європейського Союзу, заявив у вівторок міністр оборони Юссі Нііністьо.
reuters.com
27.02. ЄС опублікує проект юридичного тексту угоди про вихід, включаючи умови переходу з Brexit. Барньє попередив, що між ЄС і Великобританією все ще є «багато точок розбіжностей».
euobserver.com
27.02. Центральна рада мусульман Німеччини закликала запровадити у Бундесвері посаду військових імамів.
Deutsche Welle
26лютогоПонеділок
26.02. Україна розпочала трирічне членство в Раді Організації Об'єднаних Націй з прав людини.
Українські Новини
26.02. Головна християнська святиня - храм Гробу Господнього в Єрусалимі закрився через протест церков проти змін у податковому законодавстві Ізраїлю і нового закону, який може дозволити державі вилучати землю у церкви.
BBC
26.02. Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер сказав Західно-балканським країнам мати на увазі 2025 рік, як дату, коли будь-яка з них могла б приєднатися до Європейського союзу за умови, що вони будуть працювати, щоб відповідати критеріям членства.
euractiv.com