Події в Україні та світі 2018

05лютогоПонеділок
05.02. Європейський Союз готується оприлюднити план нового розширення організації, що запропонує перспективу членства в ній для шістьох країн західної частини Балканського півострова.
ukrainian.voanews.com
05.02. Британський аналітичний центр The Legatum Institute представив щорічний рейтинг рівня життя країн світу, в якому Україна зайняла 112 місце, втративши 5 позицій у порівнянні з минулорічним результатом.
unn.com.ua
05.02. Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про схвалення законопроекту про національну безпеку.
Укрінформ
04лютогоНеділя
04.02. Деякі країни Східної Європи все ще не хочуть повністю протистояти темним аспектам їх національної історії Другої світової війни.
nationalinterest.org
04.02. Україна зайняла 83 позицію зі 167 у рейтингу Democracy Index 2017, підготованому організацією Economist Intelligence Unit.
pravda.com.ua
04.02. Україна посіла останнє, 44 місце в Європі та 150-е з 186 країн світу в рейтингу економічних свобод, складеному американським аналітичним центром Heritage Foundation.
zn.ua/ECONOMICS
03лютогоСубота
03.02. Керівник Пентагону Джеймс Меттіс закликав українську владу якнайшвидше ухвалити закон про національну безпеку України.
rbc.ua
03.02. На конференцію з безпеки в Мюнхені приїдуть 20 глав держав і урядів. В рамках конференції, за словами голови конференції Вольфганга Ішингера, відбудеться зустріч в "нормандському форматі", присвячена врегулюванню конфлікту на сході України.
Deutsche Welle
02лютогоП'ятниця
02.02. До виборів президента в 2019 році Міжнародний валютний фонд (МВФ) або Європейський союз не дадуть Україні кредити, заявив шведсько-американський економіст Андерс Аслунд.
zn.ua/ECONOMICS
02.02. Міграція з України може посилитися в найближчі кілька років, говориться в "інфляційну звіті" Національного банку (НБУ) за січень.
gordonua.com
01лютогоЧетвер
01.02. Голова представництва ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість з приводу закону, що криміналізує заяви про історичні події в Польщі.
osce.org
01.02. 5 лютого пройде четверте засідання Ради з асоціації ЄС-Грузія. Рада по асоціації оцінить стан двосторонніх відносин ЄС-Грузія в рамках Східного партнерства і Європейської політики сусідства.
eeas.europa.eu
01.02. Угорщина може вийти з переговорів із Організацією Об'єднаних Націй (ООН) з питань міграції через побоювання, що про-міграційна позиція організації стикається з інтересами безпеки країни.
politico
31січняСереда
31.01. У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) закликали донорів виділити 3,6 млрд. доларів для надання гуманітарної допомоги 48 мільйонам дітей в країнах, охоплених конфліктами, а також постраждалих від інших криз. У числі потребують допомоги - Україна. На проекти в цій країні Фонду треба зібрати 23,6 мільйона доларів США.
ООН
31.01. Україну з візитом відвідав голова МЗС Італії і діючий голова ОБСЄ Анджеліно Альфано. Однією з головних тем переговорів Анджеліно Альфано в Києві буде ситуація в Донбасі і можливості мирного врегулювання збройного конфлікту на південному сході України.
radiopolsha