Події в Україні та світі 2018

10березняСубота
10.03. НАТО зарахував Україну до держав, що прагнуть членства.
bbc.com
10.03. Євросоюз і Україна розпочинають низку проектів щодо співробітництва між містами та регіонами.
ukrinform.ua
09березняП'ятниця
09.03. Нове дослідження Массачусетського технологічного інституту (MIT) показало, що неправдива інформація поширюється в шість разів швидше, ніж істина, і досягає більшої кількості людей в Твіттері, ніж справжні історії. Підроблені новини «на 70% ймовірніше будуть поширені».
Deutsche Welle
09.03. Криза на Україні - це перевірка системи цінностей Організації з безпеки і співпраці в Європі. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано.
news.un.org
09.03. Президент України Петро Порошенко заявив про намір підписати указ про десятилітню програму зміцнення державного статусу української мови.
interfax.com.ua
08березняЧетвер
08.03. Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн пообіцяв 21 березня докладно розповісти про ситуацію з правами людини в Україні і надати рекомендації щодо захисту прав в цивільному просторі.
capital.ua
08.03. Будапешт і далі очікує від України повних законодавчих гарантій угорській меншині.
Deutsche Welle
08.03. Головне питання гендерної рівності - це питання про владу, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.
zn.ua/WORLD
08.03. Всесвітній банк попередив, що поглиблення економічної нерівності в ЄС ризикує підживлювати популістську політику.
euobserver.com
07березняСереда
07.03. У Вашингтоні розпочались щорічні Українські дні, заходи покликані лобіювати інтереси України в американській столиці.
ukrainian.voanews.com
07.03. Нові партії, руйнівники системи, популісти створили в інтернеті та соціальних мережах власні і дуже успішні та до того ж недорогі канали комунікації. Традиційні партії, схоже, проґавили цю тенденцію у багатьох частинах Європи.
Deutsche Welle
07.03. Міністри оборони ЄС провели «історичне» перше засідання в форматі PESCO. Хоча були присутні міністри з усіх країн-членів ЄС, тільки ті, хто бере участь в пакті постійної структурованої співпраці (PESCO) були залучені до ухвалення правових актів.
euractiv.com
06березняВівторок
06.03. За останні 10 років міжнародне співтовариство витратило 233 млрд дол. США на гуманітарну і миротворчу діяльність і на надання допомоги біженцям. Таких величезних витрат можна було б уникнути шляхом активізації превентивної дипломатії, - Генеральний секретар ООН.
news.un.org
06.03. Глави парламентів України, Грузії і Молдови домовилися про створення міжпарламентської асамблеї трьох країн.
interfax.com.ua
06.03. Президент Румунії Клаус Йоханніс розглядається як можлива заміна голови Європейської Ради Дональдові Туску, після грудня 2019 року, повідомляють місцеві ЗМІ.
euractiv.com
05березняПонеділок
05.03. Швеція виражає готовність взяти участь у миротворчій місії ООН в Донбассі, не бажаючи бачити "заморожений" конфлікт, заявив міністр оборони Королівства Швеція Петер Хультквист.
interfax.com.ua
05.03. Україні зараз необхідно формувати платформу для реінтеграції тих людей, які живуть на окупованій території.
rbc.ua
05.03. Режим перемир'я в Донбасі, який вступив в силу в понеділок, 5 березня, повинен бути підкріплений "конкретними кроками", включаючи "відведення важкого озброєння, розведення бойових частин і розмінування". Про це заявили в прес-службі МЗС ФРН.
Deutsche Welle